BAŠ NAS ZANIMA KAKO ĆE DALIĆ OVO OBJASNITI: / Upravo je pozvao igrača koji je odigrao samo pet utakmica u posljednjih godinu dana

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Vatrene čeka prijateljska utakmica s Turskom 11. studenoga, a potom završni ogledi u Ligi nacija protiv Švedske (14. studenoga u Solni) i Portugala (17. studenoga u Splitu)

4.11.2020.
12:56
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić, odlučio je aktivirati pet pretpoziva s liste kandidata za utakmice protiv Turske, Švedske i Portugala, priopćeno je na službenoj stranici HNS-a.

Lovre Kalinić, Marin Pongračić, Josip Juranović, Antonio-Mirko Čolak i Toma Bašić priključit će se Vatrenima idućeg ponedjeljka u Istanbulu gdje je predviđeno okupljanje hrvatske reprezentacije za predstojeće ispite u studenom. Pongračiću i Bašiću to će biti prvo okupljanje s hrvatskom A reprezentacijom, a, osim dvojice novaka ističe se i ime "veterana" Lovre Kalinića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalinić je nesumnjivo u prošlosti dao svoj doprinos reprezentaciji, no činjenica je da u posljednje vrijeme ne brani u svom klubu. Zapravo, njegova situacija je poprilično kritična. Trenutno je u redovima Aston Ville u koju se vratio s posudbe u Toulouseu.

Najgore od svega je što nije branio ni u Francuskoj, bar ne redovito. Skupio je samo četiri nastupa tamo, tri puta je cijelu utakmicu proveo na golu, a u jednoj je branio samo pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PASCAL PAVANI / AFP / Profimedia
Image
Foto: PASCAL PAVANI / AFP / Profimedia

Toulouse's Croatian goalkeeper Lovre Kalinic kicks the ball during the French L1 football match between Toulouse (TFC) and Strasbourg (RCSA) on February 5, 2020, at the Municipal Stadium in Toulouse, southern France., Image: 496649230, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line:

DALIĆ POZVAO PETORICU NOVIH IGRAČA NA OKUPLJANJE: Dva imena posebno plijene pažnju

Image
DALIĆ POZVAO PETORICU NOVIH IGRAČA NA OKUPLJANJE: /

Jedvaja nema na vidiku, Kalinić opet unutra, a ova dva imena posebno plijene pažnju

Image
DALIĆ POZVAO PETORICU NOVIH IGRAČA NA OKUPLJANJE: /

Jedvaja nema na vidiku, Kalinić opet unutra, a ova dva imena posebno plijene pažnju

Pet utakmica u godinu dana

U posljednjih godinu dana, uz ova četiri nastupa za Toulouse, branio je i u prvom poluvremenu prijateljske utakmice Hrvatske i Gruzije još tamo krajem studenog prošle godine. I to je to. U Aston Villi rijetko je i na klupi, uglavnom je u potpunosti izvan sastava. Kad se sve zbroji i oduzme, u proteklih godinu dana nekadašnji vratar Hajduka mogao je braniti u više od 40 utakmica, a branio je samo u njih pet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No nije ovo toliko iznenađenje jer se kod nas uvijek poštovalo ono staro pravilo da je "u reprezentaciju teško ući, a iz nje još teže izaći". Izbornik Dalić na jednoj je prijašnjoj konferenciji za medije objasnio kako on neće odustati od svojih vratara, ali će ih zamijeniti ako ne budu branili u svojim klubovima. Teško je za povjerovati da ne postoji bolje rješenje od Kalinića koji, da se razumijemo, nije loš golman, već mu je kontinuitet u ozbiljnim natjecanjima nepostojeći.

Vatrene čeka prijateljska utakmica s Turskom 11. studenoga, a potom završni ogledi u Ligi nacija protiv Švedske (14. studenoga u Solni) i Portugala (17. studenoga u Splitu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo