kakva nezgoda / Barcelonin četvrti poraz zaredom u Primeri: novom neuspjehu doprinio Rakitić svojim autogolom

Image
Foto: AP Images

Rakitić je u 26. minuti klizećim startom pokušao blokirati ubacivanje Siqueire s lijeve strane, no lopta se odbila iza leđa Brava

18.4.2016.
8:42
AP Images
VOYO logo

Vodeći sastav španjolskog nogometnog prvenstva Barcelona četvrtu utakmicu zaredom nije uspio pobijediti u Primeri, u susretu 33. kola izgubio je na svom Camp Nou od Valencije sa 1-2 (0-2), a novom neuspjehu svoje momčadi doprinio je i hrvatski reprezentativni veznjak Ivan Rakitić nespretnim autogolom kojim je doveo goste u vodstvo od 1-0. 

Rakitić, koji je odigrao svih 90 minuta za Barcelonu, je u 26. minuti klizećim startom pokušao blokirati ubacivanje Siqueire s lijeve strane, no lopta se od našeg reprezentativca odbila iza leđa Brava. Gosti su povećali svoju prednost u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena golom Santija Mine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se gotovo čitavu utakmicu igralo na polovici Valencije, Barcelona je uspjela tek smanjiti na 1-2, a strijelac je u 63. minuti bio Lionel Messi. Bio je jubilarni 500. pogodak sjajnog Argentinca u karijeri, 450 ih je postigao za Barcelonu, a 50 za reprezentaciju.

Bio je ovo treći uzastopni poraz Barcelone u prvenstvu, nakon 1-2 domaćeg neuspjeha protiv Real Madrida, te 0-1 poraza na gostovanju kod Real Sociedada. Prethodno je Barcelona odigrala 2-2 protiv Villarreala, a uoči tog niza neuspjeha imala je čak 12 pobjeda zaredom u Primeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz Barcelone iskoristio je madridski Atletico 3-0 (1-0) domaćom pobjedom protiv Granade kojom se bodovno izjednačio s katalonskim sastavom. Pogotke za Atletico postigli su Koke (15), Torres (59) i Correa (83).

Pet kola prije kraja prvenstva Barcelona i Atletico imaju po 76 bodova, a samo jedan manje ima treći Real iz Madrida koji je još u subotu svladao Getafe sa 5-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duje Čop igrao je do 79. minute u 0-1 domaćem porazu Malage od Athletica iz Bilbaoa, dok je Stipe Pletikosa s klupe za pričuve odgledao remi 1-1 Deportiva na gostovanju kod Seville.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo