petogodišnji ugovor / Barcelonin branič odlazi u Premiership: Otvara li se mjesto za Domagoja Vidu?

Image
Foto: gtres/Gtres/PIXSELL/

Digne se u Barci nije uspio nametnuti i protekle sezone ni jednom nije zaigrao u prvom sastavu

1.8.2018.
16:13
gtres/Gtres/PIXSELL/
VOYO logo

Lucas Digne, branič Barcelone, potpisao je petogodišnji ugovor s engleskim prvoligašem Evertonom vrijedan, kako procjenjuju britanski mediji, 19 milijuna funti (21 milijuna eura), objavljeno je na stranicama kluba iz Liverpoola.

"Ne bojim se, pun sam entuzijazma", kazao je 25-godišnji francuski reprezentativac. "Za mene je to novi izazov otkrivati novu zemlju, novo prvenstvo, nove ljude i veliki klub poput Evertona. To je sjajno", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Digne, koji je pozvan u francusku reprezentaciju 21 put i koji je na SP u Rusiji bio pričuva, došao je u Barcelonu 2016. nakon što je igrao za Lille, PSG i Romu.

Međutim, u Barci se nije uspio nametnuti i ni jednom nije zaigrao u prvom sastavu, a u dvije sezone španjolskog prvenstva odigrao je svega 29 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je posebno zanimljiva vijest kad se u kontekst uzmu šuškanja španjolskih medija kako bi u Barceloni mogao završiti Domagoj Vida, hrvatski reprezentativac koji je nakon sjajnih nastupa na SP-u u Rusiji postao 'vruća roba' na ljetnoj nogometnoj tržnici. Iako je Digne lijevi bek, Vidi usprkos prirodnoj stoperskoj, nije strano igranje na bočnim pozicijama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo