JEDAN GOL DOVOLJAN / Barcelona uoči El Clasica pobjegla Realu na plus devet u utakmici u kojoj su ih navijači domaćina žestoko provocirali

Image
Foto: Profimedia

Za tjedan dana od 21 sat očekuje nas El Clasico na Nou Campu između Barcelone i Real Madrida.

12.3.2023.
23:14
Profimedia
VOYO logo

U susretu 25. kola španjolskog nogometnog prvenstva Barcelona je na gostovanju pobijedila Athletic Bilbao s 1-0 i ponovo ima devet bodova više od Real Madrida. Pobjednika je odlučio gol Raphine u 45. minuti susreta.

Image
KIKS KOD KUĆE /

Tudorov Marseille s igračem manje vodio 2-0 pa u posljednjim minutama utakmice ostao bez pobjede

Image
KIKS KOD KUĆE /

Tudorov Marseille s igračem manje vodio 2-0 pa u posljednjim minutama utakmice ostao bez pobjede

Domaćin je u 88. minuti uspio svladati Marca-Andrea ter Stegena, nakon brze kontre zabio je Inaki Williams, ali je sudac Jesus Gil Manzano nakon video pregleda poništio pogodak jer je Iker Munain u začetku akcije igrao rukom. Domaći igrači i trener Ernesto Valverde žestoko su prosvjedovali, ali Manzano nije promijenio odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći sastav je imao još nekoliko odličnih prilika. U 33. minuti je Williams odlično pucao, ali je Barcin vratar bio spreman. Dvije minute kasnije Raul Garcija je nakon kornera pucao glavom, ali je pogodio prečku. U sudačkoj nadoknadi Bilbao je u istom napadu imao dvije izgledne prilike, prvo je pucao Yuri Berchiche, ali je Ter Stegen sjajno obranio, da bi u nastavku utakmice opalio Oier Zarraga, ali je protivnički igrač stigao blokirati njegov šut.

Zbog slučaja "Negreire" u kojem je Barca optužena za korupciju i kupovanje sudaca, navijači Athletica više su puta provocirali goste pjesmom "Segunda oe, a Segunda oe", (druga liga, druga liga), a u 30. minuti prosvjedovali su bacavši s tribina lažne novčanice s bojama Barcelone i riječju mafija otisnutom na njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ranije odligranom susretu Sevilla je pobijedila Almeriju sa 2-1 ostvarivši važnu pobjedu u borbi za prvoligaški spas.

Sevilla je susret dočekla u zoni ispadanja, no s tri nova boda skočila je za pet mjesta i sada drži 13. poziciju, dok je Almerija ostala na 19. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počelo je šokantno za Ivana Rakitića i društvo. Gosti su poveli već u drugoj minuti golom Sergia Akiemea. Sevilla je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela izjednačila iz jedanaesterca kojeg je realizirao Lucas Ocampos, a rezultat je okrenuo Erik Lamela u 73. minuti.

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igrao je cijeli susret za Sevillu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Mallorca i Real Sociedad su odigrali 1-1. Poveli su gosti golom Carlosa Fernandeza u 3. minuti, a izjednačio je Lee Kang-In u 50. minuti. U posljednjim minutama susreta isključen je gostujući veznjak Mikel Merino.

Identičnim rezultatom je završio i susret između Villarreal i Real Betisa. Kolo u ponedjeljak zatvaraju Girona i Atletico Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrhu ljestvice je Barcelona sa 65 bodova, Real Madrid drugi sa 56 bodova, dok Atletico Madrid i Real Socieda imaju po 45 bodova.

Sljedeću nedjelju od 21 sat očekuje nas El Clasico na Nou Campu između Barcelone i Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo