VELIKAN / Barcelona ubila u pojam Real, ali Xavi je priznao: 'Nemoguće je oduzeti loptu Modriću i Kroosu pa smo se morali braniti'

Image
Foto: Profimedia

Xavi Hernandez komentirao pobjedu Barce nad Realom

3.3.2023.
6:46
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši katalonskog giganta Barcelone sinoć su napravili velik korak prema plasmanu u finale Kupa kralja pobijedivši Real Madrid na Santiago Bernabeuu 1:0. Jedini gol na ovom El Clasicu zapravo je bio autogol, a postigao ga je Eder Militao. Utakmicu je odmah po završetku komentirao veliki Xavi Hernandez - jedan od najboljih veznih igrača ikad i strateg Barce.

'Minimalizirali smo igru Reala'

Image
BEZ MILOSTI /

'Nadamo se da je ovo zadnji put da Modrića i Kroosa gledamo zajedno. Imamo tri godine podataka o njima dvojici koji dokazuju jedno'

Image
BEZ MILOSTI /

'Nadamo se da je ovo zadnji put da Modrića i Kroosa gledamo zajedno. Imamo tri godine podataka o njima dvojici koji dokazuju jedno'

"Minimalizirali smo igru Reala jer oni praktički nisu imali šanse. Već neko vrijeme znamo kako nadići sve probleme u velikim utakmicama. Rezultat je za nas jako pozitivan, ali ostala je još cijela druga utakmica. Zadovoljan sam onime što smo danas odradili i načinom na koji smo minimalizirali prijetnje Reala. Nemoguće je oduzeti loptu Modriću i Kroosu pa smo se morali braniti. Nisu imali čistu šansu do 89. minute. S rezultatom smo potpuno zadovoljni, a u igri je moglo biti i bolje da smo zabili još koji gol", rekao je trener Barcelone nakon utakmice pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tko je favorit u uzvratu?'

"Tko će biti favorit u uzvratu? Naravno da smo mi u prednosti, ali ovaj Real je dovoljno jak da je i dalje favorit za osvajanje Kupa Kralja. Da smo izgubili, isto bih vam rekao. Što se tiče tenzija na klupi, to je normalno u El Clasicu", prenosi Mundo Deportivo.

Xavi je još istaknuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaključak je da smo bez lopte bili izvanredni, dakle vrlo važna pobjeda" - Xavi je dodao kako "nije da smo mi igrali ovako, nego vas je suparnik natjerao na takvu nigru, mi nismo iznevjerili nijedan model igre, našeg nekog dogovora - sustava" - rekao je Xavi.

'U obrani smo bili izvanredni'

Istaknuo je braniče:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U obrani smo bili izvanredni, a na centru terena se puno radilo. Araujo je jedan od najboljih braniča na svijetu, poput Koundéa. Marcos je odigrao sjajnu utakmicu, ali nije bio središnji, Balde također… “.

A o medijima: “Kessie, Frenkie i Sergio su se umorili. Nismo imali dominaciju, ali kako smo radili u obrani je za svaku pohvalu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorio je Xavi da se “ovaj rezultat malo mijenja; 1-0 je, ali vidim Madrid kao jak, fizički vrlo jak”. I rekao je - "još uvijek vidim Madrid kao favorita. Dominirao je s loptom, mogli smo savršeno izjednačiti, ali momčad je bila dobra u obrani, podrška. Minimizirali smo ga, ali on je dominirao nad nama s posjedom.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo