Barcelona povrijedila i razočarala svog heroja

Eric Abidal, 33-godišnji francuski obrambeni nogometaš, iskreno je priznao da ga je razočarao način na koji se rastao s Barcelonom u kojoj je proveo proteklih šest godina.

8.6.2013.
12:35
VOYO logo

Abidal je u Barcelonu stigao 2007. iz Lyona te s njom u šest sezona osvojio 15 trofeja. U travnju prošle godine bio je podvrgnut transplantaciji jetre, a nogometu se, na radost svih ljubitelja ovog sporta, vratio 6. travnja ove godine u utakmici protiv Mallorce.

Barcelona je Abidalu ponudila ostanak u klubu, ali ne u igračkoj ulozi već u tehničkom osoblju. Francuskog braniča takva ponuda nije zadovoljila jer ne kani odustati od svoje igračke karijere. U izjavi za Radio Monte Carlo istaknuo je razočaranje ponašanjem vodstva katalonskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žestoko sam se borio za taj klub. U odličnoj sam formi, a čak je i liječnik bio iznenađen kako sam u dobrom fizičkom stanju. Osjećam se bolje nego prije dvije godine. U Barceloni mi nisu dali niti jedan razlog za prekid suradnje. Samo su rekli kako su takvu odluku donijeli iz profesionalnih razloga", tvrdi Abidal, koji kaže da ga posebno boli što su u katalonskom klubu doveli u pitanje njegovu fizičku spremnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jasno su doveli u pitanje moju sposobnost za nastavkom igračke karijere. Ja sam prva osoba koja bi donijela odluku o prestanku kada se ne bih osjećao sposoban za daljnje igranje, pa ne bih valjda dovodio svoj život u opasnost! Zbog toga me malo uznemirila odluka Barcelone, ali sam je morao prihvatiti. Takav je nogomet", zaključio je razočarani Abidal, koji će karijeru najvjerojatnije nastaviti u svojoj domovini. Kao najizglednije opcije spominju se Monaco i Lyon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo