'BARCELONA JE NA RUBU POBUNE, RAKITIĆ JE NAJNESRETNIJI': / Isplivali šokantni detalji, katalonski div je pred raspadom?

Image
Foto: Profimedia, ddp USA

Nezadovoljstvo u svlačionici Barcelone toliko je veliko da bi situacija uskoro mogla eskalirati.

4.9.2019.
17:31
Profimedia, ddp USA
VOYO logo

Stigla su im ogromna pojačanja koja su trebala pokrenuti novu eru, ali Barceloni baš ne ide. Loš start u prvenstvu, nesklad i nesuvislost među igračima i trener koji nikako ne može uspostaviti red i koherentnost, čini se da polako dolaze na naplatu. Naime, ugledna španjolska Marca naovdi kako je nezadovoljstvo u svlačionici Barcelone toliko veliko da bi situacija uskoro mogla eskalirati.

Naveli su nekoliko razloga. Prvo je neuspjeh predsjednika Bartomeua pri dovođenju Neymara jer to je i obećao, a posljedica njegovih nepromišljenih pregovaranja jest čitava vojska nesretnih igrača jer ih je ovaj iskoristio kao sredstvo razmjene za Neymara. Među njima je prvi Ivan Rakitić, koji je bio dijelom gotovo svake pogodbe s PSG-om, usprkos tome što je neizostavni član prve postave već godinama. Ljuti su i zbog dovođenja Antoinea Griezmanna jer ovaj se nikako ne uklapa u momčad niti pokazuje nešto previše svojeg talenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Ivan Rakitic of FC Barcelona during the match CA Osasuna v FC Barcelona, of LaLiga 2019/2019 season, date 3. El Sadar Stadium. Pamplona, Spain, 31 Aug 2019., Image: 468304263, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights Except Japan, Spain, France and The Netherlands ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, ddp USA

Rakitiću je najgore

"U svlačionici Barcelone je loša atmosfera. Ključni igrači, koji su od predsjednika tražili, a on im obećao da će vratiti Neymara, sada se osjećaju prevareni kada su krajem prijelaznog roka shvatili da neće biti ništa od ponovnog ujedinjenja trija Messi-Suarez-Neymar. I dok se oni osjećaju prevarenima, svi igrači koje je Barcelona neuspješno i protiv njihove volje nudila PSG-u u zamjenu za Neymara (Semedo, Dembele, Todibo i Arturo Vidal) osjećaju se potrošeni, odbačeni, a nikako im ne odgovara ni što im je takvom degradacijom od strane njihovog kluba pala i tržišna vrijednost", piše to Marca.

Istaknuli su posebno Rakitića. "Rakitić je najistaknutiji od svih kojih se Barcelona htjela riješiti kako bi dovela Neymara i njegovo veliko nezadovoljstvo najviše pogoršava situaciju u svlačionici. Rakitić ne razumije kako je u samo nekoliko tjedana od nezamjenjivog postao odbačen. Ljutit je na trenera Valverdea koji ga je u sve tri prve utakmice sezone držao na klupi iako je sjajno odradio pripreme i dokazao se vrijednim ostanka u momčadi", tvrde Španjolci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia, Profimedia, Shutterstock Editorial

Profimedia, Shutterstock Editorial

Kriv je i Messi

Problematični su i Dembele i Griezmann. "Dembeleova neprofesionalnost iritira sve; trenere, suigrače i upravu. A loš ulazak momčadi u sezonu i samo četiri boda iz tri utakmice donijeli su kritike na račun Antoinea Griezmanna, za kojeg je plaćena odšteta od 120 milijuna eura i koji je jednu utakmicu odigrao sjajno, ali ga na dvije nije bilo", vele Španjolci.

Na kraju ističu kako im je problem i Lionel Messi, odnosno ne izravni već pasivni jer su ostali suigrači ovisni o njemu i momčad je upola slabija kada on ne igra. Dakako, to je samo parcijalno Messijeva, odnosno igračka, greška, ako je se tako uopće može i nazvati jer bi se za taj problem trebao pobrinuti trener Valverede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo