BARCELONA ISKOPIRALA HRVATSKU: /

Katalonci predstavili novi dres s prepoznatljivim hrvatskim kvadratićima, oglasio se i HNS

Image

U novom dresu pozirali su Messi, Busquets, Pique, Roberto

3.6.2019.
20:15
VOYO logo

Premda dresovi nogometnih velikana ne doživljavaju u pravilu velike promjene u dizajnu za novu sezonu, to nije bio slučaj s Barcelonom.

Katalonci su, naime, odlučili riješiti se prepoznatljviih pruga nakon više od 100 godina i prijeći na - kvadratiće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi i Pique manekeni

Ono po čemu je Hrvatska prepoznatljiva u svijetu, sada je preuzela i Barcelona koja će tako prvi put od svog osnutka 1899. godine zaigrati bez pruga.

U novom dresu, koji baš i nije sjeo navijačima, pozirali su Messi, Busquets, Pique, Roberto, a u prodaju će biti pušten 4. lipnja te će u njima u srpnju otputovati na pripreme u Japan. Ondje će, posredstvom svog sponzora, igrati na turniru protiv londonskog Chelseaja te japanskog Vissel Kobea za koji nastupaju Andres Iniesta i David Villa, bivši igrači Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo se oglasio i Hrvatski nogometni savez,

"Dobar pokušaj, FC Barcelona, ali ne možete nadmašiti crveno-bijele kvadratiće - i sigurni smo da će Ivan Rakitić uživati u novom dresu!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Barceloni, pak, tvrde da im za novi dizajn dresova uzor nije bila Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novi dizajn inspiriran je gradom Barcelonom, odnosno karakterističnim blokovima distrikta Eixample. On je dom nekih od najprepoznatljivijih građevina koje je dizajnirao veliki arhitekt Antoni Gaudi", navedeno je u Barceloninom priopćenju objavljenom u ponedjeljak.

Eixample je četvrt u središtu Barcelone nastala krajem 19. i početkom 20. stoljeća, a koja se sastoji od skupina zgrada objedinjenih u kvadrate. Ondje se nalazi i znamenita crkva Sagrada Familia.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo