Skandal bez premca: Split će se sam kandidirati za nogometni EURO!

Nakon što su iz HNS-a došle informacije da se Hrvatska neće kandidirati za domaćinstvo Eura 2020.

23.1.2014.
15:18
VOYO logo

Zbog takvog stava Hrvatskog nogometnog saveza, gradonačelnik Splita je najavio da će se obratiti UEFA-i.

"Ostao sam šokiran izjavom izvršnog predsjednika HNS-a Damira Vrbanovića koji je gostujući u jednoj TV emisiji rekao kako nema šanse da dobijemo domaćinstvo EURA. Shvatio sam da se HNS nema namjeru kandidirati. Razočaran sam jer se ne žele boriti. Niti pokušati", rekao je Baldasar i najavio radikalan potez kakav je malotko predvidio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog toga će se Split izravno obratiti UEFA-i. Vidjet ćemo s pravnim službama što napraviti s takvim ponašanjem vrha HNS-a", rekao je Baldasar istaknuvši da je za uređenje Poljuda potrebno između 75 i 100 milijuna kuna.

"Vrbanović je u prošlom razgovoru govorio o 100 milijuna eura koje treba. Ispravio sam ga i rekao da je vjerojatno mislio na 100 milijuna kuna koje eventualno treba uložiti u Poljud. On je rekao, ne, 100 milijuna eura. Dakle, potpuno pogrešno, da ne kažem neku težu riječ".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baldasar kaže kako grad neće odustati od kandidature, te će zato HNS-u poslati još jedan dopis u kojem će tražiti hitni sastanak.

U slučaju da ni na ovaj ne bude odgovora, Baldasar je spreman na žalbu višim institucijama. Komentirao je i kako je odluka o gradnji kampa za reprezentaciju u Sveticama donesena bez razgovora i priče, pozivajući se na Vrbanovićeve najave kako će se kamp u Sveticama započeti graditi najkasnije do proljeća 2015. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo