Bad Blue Boysi ružama iznenadili cijeli Dinamo!

7.11.2011.
16:20
VOYO logo

"Istinski navijači Dinama oduvijek su bili gentlemeni, stoga mi, Bad Blue Boys u ime svih navijača Dinama koji su mirno protestirali ispod zapadne tribine stadiona Maksimir nakon gradskog derbija s NK Zagrebom, uz pomoć ruža šaljemo veliku ispriku svim zaposlenicama GNK Dinamo, koje su se sporne večeri osjećale ugroženo", napisali su Dinamovi navijači i poslali u Maksimir ruže uz poruku:

"Drage zaposlenice NK Dinamo. Žao nam je zbog pretrpljenog straha tijekom godina rada u klubu, ali ne brinite, dok smo mi pod zapadom, neće Vam se ništa dogoditi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bad Blue Boysi su odlučili platiti štetu načinjenu zapaljenim stolcima na sjevernoj tribini, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Ovim putem obavještavamo kako su predstavnici udruga Bad Blue Boysa uputili službene dopise klubu i u petak i u ponedjeljak, u vezi nadoknade štete za sjedalice na tribini Sjever, kako bi se skinula kolektivna krivnja zbog postupaka pojedinaca, te prestalo medijsko anatemiziranje cijele grupe zbog količine sjedalica koja za cijelu jesensku sezonu skupno iznosi manje nego ih je na jednoj utakmici uništila malena skupina navijača Ajaxa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz dopisa izdvajamo: "Obzirom na više puta javno ponovljene pritužbe kluba kako su na Sjeveru (sjeverna tribina stadiona Maksimir) oštećene sjedalice, zbog čega su navijači sa Sjevera kolektivno optuženi i u medijima i na internetskim stranicama kluba, ovim putem od vas tražimo:

- da nam u što žurnijem roku, kako bi nadoknadili štetu bez obzira što su je činili pojedinci, dostavite predračun za oštećene sjedalice, s vašim brojem računa, kako bi to pošteno i transparentno nadoknadili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bad Blue Boys"

Nije trebalo dugo čekati da se pojavi i Dinamov odgovor koji također prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'GNK Dinamo primoran je reagirati na poteze određenih udruga navijača koje su odgovorne za uništavanje imovine na Maksimiru. Kao i uvijek dosad, Dinamo će snositi troškove načinjene štete. Dinamo nije trgovačko društvo kojem je primarna djelatnost fakturiranje raznim udrugama nego će, kao i dosad, sam snositi sve troškove. Ono što neće biti kao dosad jest činjenica što će Dinamo goniti počinitelje tih vandalskih činova i, sigurni smo, uz pomoć državnih aparata dovesti ih pred lice pravde. Obzirom da su predstavnici skupina koje se nazivaju navijačima ponudili kako će snositi troškove načinjene štete, Dinamo ih pita gdje su bili proteklih godina u kojima je klub plaćao milijune kuna kazni zbog njihovih izgreda i vandalizma? Hoće li klubu nadoknaditi ekonomsku štetu prouzročenu činjenicom što čestiti i istinski navijači Dinama ne dolaze na stadion jer ne mogu trpjeti govor mržnje i nasilja? Tko će platiti prouzročenu štetu jer su se zbog izgreda utakmice igrale bez gledatelja? Tko će nadoknaditi klubu štetu koja se nanosi prodavanjem suvenira s klupskim logom u neovlaštenim udrugama? Kao i obično, sve to plaća Dinamo i oni koji istinski vole klub. Naravno, o narušenom ugledu Dinama, Zagreba i Hrvatske u Europi i svijetu i o šteti koju je klub pretrpio u tom kontekstu nemoguće je uopće govoriti u mjerljivim podacima. GNK Dinamo stoga moli instant dušebrižnike da ne skupljaju jeftine poene, te da se radije potrude da na stadionu ne dolazi do novih uništavanja i da konstruktivnim djelovanjem počnu utjecati na povratak obitelji i istinskih navijača Dinama na stadion koji ga zbog istih nereda i uništavanja zaobilaze u širokome luku.'

specijal-201102150360004-Najjači navijači specijal-201102150360004-Dinamo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo