'AZZURRI' PROFESORSKI ODRADILI ŠVEĐANE: Eder zabio nakon solo prodora u 88. minuti, Talijani u osmini finala

Image

Dosad su Euro obilježili golovi u završnici utakmice, a tako je bilo i na utakmici Italije i Švedske u 2. kolu skupine E. Zabio je Eder u 88. minuti za 1:0 i odveo Conteovu momčad u osminu finala.

17.6.2016.
14:25
VOYO logo

Bila je to, uz sinoćnji dvoboj Poljske i Njemačke (0:0), do same završnice možda i najdosadnija utakmica Eura, no Ederov gol sve je promijenio. Sjajno su izveli aut s centra, Eder je primio loptu i sjurio se prema vratima Isakssona, zabivši nakon prodora.

Prvi udarac na Euru

Bio je to njegov prvi udarac na Euru prema vratima, nije mogao doći u boljem trenutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Šveđani imaju bod iz dvije utakmice, morat će se "vaditi" na posljednjoj utakmici protiv Belgije i za prolaz pobijediti "crvene vragove" koje su Talijani svladali u 1. kolu s 2:0. Razočaravajuće igra Ibrahimovićeva Švedska. Remizirali su s Ircima nakon autogola, a sad nisu odigrali baš ništa protiv Talijana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratila je Italija Švedskoj za izbacivanje s Eura 2004. U Portugalu je Zlatan Ibrahimović zabio je pogodak za konačnih 1:1 i tako eliminirao Italiju s turnira. No, ovdje Šveđanima prijeti eliminacija...

Ibrahimović se osramotio

U kakvoj je lošoj Ibra formi pokazalo se u 72. minuti. Ibrahimović se propisno osramotio, promašio je gol s "pola metra". Slaba utjeha mu je zaleđe, pomoćni sudac podignuo je zastavicu. Napadač njegovog kalibra ne mi si smio dozvoliti takav promašaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi udarac u okvir gola u 64. minuti

Koliko je loš bio dvoboj u Toulouseu pokazuje i podatak kako je prvi udarac u okvir gola s bilo koje strane upućen tek u 64. minuti kada je pokušaj Candreve zaustavio Isaksson. Novu priliku Italija je imala u 82. minuti kada je Giaccherini poslao upotrebljiv centaršut s lijeve strane, no Parolo je udarcem glavom s pet metara pogodio gredu.

Da Talijani rastu kako se utakmica bliži kraju, vidjelo se u 82. minuti, kad je Parolo iz blizine glavom pogodio gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ITALIJA - ŠVEDSKA 1:0

Gradski stadion u Toulouseu. Sudac: Kassai (Mađarska)

ITALIJA: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Candreva, Parolo, De Rossi (Motta, 74), Giaccherini, Florenzi (Sturaro, 85) - Pelle (Zaza, 60), Eder

ŠVEDSKA: Isaksson - Lindeloef, Johansson, Granqvist, Olsson - Larsson, Ekdal (Lewicki, 79), Kallstrom, Forsberg (Durmaz, 79) - Guidetti (Berg, 85), Ibrahimović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELAC: 1-0 Eder (88)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo