BUDIMO ISKRENI / Atmosfera na Opus Areni je bila užasna, ali ništa bolja nije ni kad su Vatreni na Poljudu

Image
Foto: Pixsell

Turci umjesto paklene atmosfere igrali u pravoj kamilici

13.10.2023.
9:58
Pixsell
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je u susretu D skupine kvalifikacija za EURO 2024. godine u Osijeku od Turske sa 0-1 propustivši veliku priliku približiti se na korak do europske smotre u Njemačkoj. Pogodak odluke zabio je Baris Alper Yilmaz u 30. minuti.

Image
REAKCIJA IZBORNIKA /

Postavili smo Daliću sinoć dva ključna pitanja: 'Ma, svi su bili loši, zabrinut sam'

Image
REAKCIJA IZBORNIKA /

Postavili smo Daliću sinoć dva ključna pitanja: 'Ma, svi su bili loši, zabrinut sam'

Bila je to i premijera Vatrenih na novootvorenom stadionu u Osijeku, predivnoj Opus Areni kapaciteta 13,005 mjesta. Odmah nakon objave da će utakmica protiv Turske biti debi reprezentacije na osječkom Pampasu, znalo se da će karata biti premalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda je to postalo sasvim jasno kada se sve prodalo u samo osam minuta. More podijeljenih karata, sačuvano za one ''odabrane'', a navijačima mrvice.

Voyo donosi borilačke spektakle svakog mjeseca. 4.studeni - FNC 13 - Beograd. Prosinac - FNC 14 - Sarajevo. Svaki mjesec BKFC event na Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Brojni komentari na društvenim mrežama govore kako je to jučer izgledalo na stadionu: "Turci nisu navikli na ovako vatrenu atmosferu, vidi se kako su podlegli pritisku."

Drugi su pak, otišli korak dalje i bili dosta brutalniji: "Kome vi karte prodajete? Bolja atmosfera je u Osječkom narodnom kazalištu'', i "Svatko jauče za sebe, kao da su na sahranu došli'', samo su neki od komentara na lošu atmosferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularni KSW 87 ekskluzivno 14. listopada od 20.00 samo na stream platformi Voyo

Ipak, treba biti iskren i kazati kako ništa drukčije nije niti recimo, na Poljudu, kada igraju Vatreni. Tada se nižu hvalospjevi na fenomenalnu atmosferu, koja to uopće nije. I na Opus Areni se u nekoliko navrata zdušno zapjevalo, pa je velika razlika kada to napravi 13 ili 33 tisuće navijača, ali što se ostatka utakmica tiče bilo je gotovo pa isto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ne tako davno na Poljudu su gostovali Rusi i Mađari sa nekoliko stotina navijača u ''kavezu'', koji su u dobrom dijelu utakmice nadglasavali čitav poljudski stadion. Atmosfera na utakmicama reprezentacije na Poljudu jednostavno je mit.

Nije to pokuda naravno ni za koga tko dolazi na Poljud, Opus Arenu, Maksimir...to je jednostavno činjenica s kojom se svi moraju pomiriti, da frenetične i lude atmosfere kakvom smo se prije dičili - na reprezentaciji više nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Kada će Savezu navijači postati važni, onda se neke stvari mogu promijeniti. Dotad, riječ će voditi oni podobni, te ''prijatelji i poznanici''.

Frenetično navijanje i luda atmosfera u posljednjih nekoliko godina na utakmici reprezentacije može se nabrojati na prste jedne ruke, od čega prednjače dvoboji na utakmicama završnice Lige nacija. Nadajmo se kako će tako, a možda i bolje, biti i na Europskom prvenstvu u Njemačkoj...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo