Velika prednost / Atleticovi stoperi iskoristili dva Mandžukićeva odbijanca, očajni Juventus pred ispadanjem

Image
Foto: AP Images

Atletico je u prvoj utakmici stvorio veliku prednost protiv Juventusa uoči uzvrata u Torinu

20.2.2019.
22:55
AP Images
VOYO logo

Atletico Madrid s prednošću od dva pogotka putovat će u Torino za tri tjedna. Colchonerosi su u prvoj utakmici i igrački i rezultatski nadigrali Juventus koji će na svom terenu imati super težak zadatak protiv tvrde španjolske obrane nadoknaditi taj minus.

S obzirom na prikazano, talijanski prvak, s Marijem Mandžukićem u prvom sastavu, bolje nije ni zaslužio. Dovoljno je reći da iz igre do 90. minute nije stvorio šansu... 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u prvoj minuti domaćini su okružili suca Zwyera i tražili kazneni udarac nakon što ga je Matuidi pogodio kopačkom Griezmanna, no njemački sudac nije se uzbudio oko toga.

Gosti su prvu (i jedinu) prijetnju odaslali preko Cristiana Ronalda za kojeg ste odmah po zvučnoj kulisi znali da ima loptu. Slobodan udarac na 30-ak metara i... Ispod grede vadi Oblak. Loša stvar za Španjolce u toj akciji bilo je ometanje Diega Coste u živom zidu zbog kojeg je dobio žuti karton i propustit će uzvrat u Torinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 15. minuti Partey (i on zbog žutog neće u Torino) je iz daljine testirao Szczesnog, a nešto kasnije i Griezmann iz slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora. Poljak je opet bio na mjestu.

Dugo je to bilo posljednje uzbuđenje. Točnije do početka nastavka kada je Costa promašio nešto što se u ovakvim utakmicama ne smije. Chiellini je pogriješio na domaćoj polovici, a španjolski reprezentativac gurnut je u matnu situaciju, no očajno je gađao ispred Juventusova vratara. A i Bonucci mu je očito dovoljno zasmetao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo dvije minute kasnije nova velika šansa za Simeoneovu momčad. Ovaj puta Griezmann je bio u glavnoj ulozi, njegov lob Szczesny je vršcima prstiju taman odbio na - gredu. Talijani su preživjeli kritično razdoblje.

Simeone je u osam minuta ispucao sve tri zamjene, s kojima je poručio da želi pobjedu, dok je dojam bio da bi Allegri istog trena potpisao "nulu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koja se zadržala i nakon 70. minute zahvaljujući video-tehnologiji. Morata je zatresao mrežu nakon centaršuta, on, suigrači i navijači već su su proslavili pogodak, ali... Sudac Zwyer nakon pregleda snimke dosudio je Moratino odgurivanje Chiellinija.

Juventusovu spašavanju došao je kraj u 78. Atletico je izveo udarac iz kuta, Morata najviše skočio, njegov udarac odbio je Mandžukić i pogodio ležećeg Bonuccija, a lopta je ispala savršeno servirana za Gimeneza koji ne griješi sa sedam metara. Domaćini zasluženo vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I da je tako završilo, Juventus je mogao biti sretan, no... Pet minuta kasnije opet je prekid ispao koban za Allegrijevu momčad. I opet je Mandžukić odbio loptu, a na nju natrčao Godin i pospremio je u mrežu. Kada ne ide napadačima, ide stoperima.

Liga prvaka, 1/8 finala, prva utakmica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico Madrid - Juventus 2:0 (0:0)

Golovi: Gimenez 78', Godin 83'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico Madrid (4-2-2-2): Oblak - Juanfran, Gimenez, Godin, Luis - Partey (61. Lemar), Rodri - Koke (67. Correa), Niguez - Griezmann, Costa (58. Morata)

Juventus (4-3-3): Szczesny - De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Sandro - Bentancur, Pjanić (72. Can), Matuidi (84. Cancelo) - Dybala (80. Bernardeschi), Mandžukić, Ronaldo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti kartoni: Costa, Partey, Griezmann - Sandro

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo