Upozorenje Modricu i svima koji misle da je Real favorit Lige prvaka!

Kakav god bio ishod finala nogometne Lige prvaka, 24. svibnja u Lisabonu, sigurno je da ce Spanjolska po 14. put u povijesti dobiti europskog prvaka.

1.5.2014.
11:58
VOYO logo

Na Luzu ce se sudariti madridski rivali Atletico i Real sto ce biti prvi gradski derbi u povijesti Kupa/Lige prvaka. Osim toga, bit ce to drugi spanjolski okrsaj u finalu ovog natjecanja. Prije 14 godina Real je u Parizu svladao Valenciju s 3:0 golovima Morientesa, McManamana i Raula.

Spanjolski su klubovi dosad osvojili 13 naslova europskog prvaka: Real je devet puta bio na tronu, a Barcelona cetiri puta. Kraljevski klub ce, dakle, u Lisabonu loviti svoju desetu krunu, a Atletico prvu. Jedini je put u finalu bio prije 40 godina kada je porazen od Bayerna sa cak 4:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo i da su se Real i Atletico dosad pet puta sudarili u finalu domaceg Kupa kralja, a zanimljivo je da je Atletico pritom slavio cetiri puta. Posljednji put lani kada je bio bolji nakon produzetaka s 2-1.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratnu polufinalnu utakmicu Lige prvaka izmedu Chelseaja i Atletico Madrida pratio je i trener Real Madrida Carlo Ancelotti.

"Atletico je zasluzio plasman u finale jer je bio bolji od Chelseaja, a ljudi u Madridu mogu biti sretni zbog gradskog derbija u finalu", rekao je Ancelotti nakon pobjede Atletica na Stamford Bridgeu.

"U jednoj utakmici nema favorita. Atleticu ide jako dobro u ligi i bit ce neizvjesno do samog kraja", dodao je talijanski strateg.

U spanjolskom prvenstvu Atletico tri kola prije kraja sezone ima cetiri boda prednosti ispred drugoplasirane Barcelone. Real je treci sa sest bodova manje od gradskog rivala, ali uz utakmicu manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo