Leicester bez preokreta / Spasitelj Ronaldo presudio iz zaleđa: Bayern pao u produžecima

Image
Foto: Mike Egerton/Press Association/PIXSELL

Infarktna uzvratna utakmica odvijala se u Madridu u srazu europskih giganata Reala i Bayerna. Odlučili su produžeci, uz mnoštvo spornih odluka suca Viktora Kassaija

18.4.2017.
22:32
Mike Egerton/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Junak utakmice na Santiago Bernabeu bio je trostruki strijelac Cristiano Ronaldo, premda je Bayern bio blizu prolaza.

Gosti su poveli u 53. minuti golom Roberta Lewandowskog iz jedanaesterca, izjednačio je Cristiano Ronaldo u 76. minuti, no svega dvije minute kasnije Sergio Ramos je nevjerojatno nespretnošću zatresao vlastitu mrežu za novo vodstvo gostiju.

Možda i ključni trenutak dogodio se u 84. minuti kada su gosti ostali s igračem manje nakon što je zbog drugog žutog isključen Arturo Vidal. Mađarski sudac Viktor Kassai je pritom pogriješio jer je Vidalov start bio ispravan. Kako je i prva utakmica završila pobjedom gostujućeg sastava 2-1 ušlo se u produžetke. Bayern se dobro držao do 105. minute kada je Ronaldo iz zaleđa zabio za 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve dvojbe oko putnika u polufinale razriješene su u 110. minuti nakon što je Ronaldo nakon odličnog prodora i asistencije Marcela zabio za 3-2. Bio je to njegov treći gol na utakmici, a dva je zabio i u prvom susretu. U 112. minuti je Asencio zabio za konačnih 4-2.

Luka Modrić je odigrao cijeli susret, dok je Mateo Kovačić ušao u igru u 114. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je kroz svoju europski povijest samo jednom od 31 slučaja ispao kada je u prvom susretu slavio na gostovanju, međutim nikada u elitnom natjecanju 'Starog kontinenta'. Gostujuću pobjedu nije iskoristio jedino 1994. godine u 3. kolu Kupa UEFA kada je u Danskoj pobijedio Odense 3-2, a u Madridu izgubio 0-2.

Simeone opet poveo Atletico u polufinale

Prvi su, kronološki gledano, polufinale izborili nogometaši Atletico Madrida, nakon što su u uzvratu odigrali 1-1 kod Leicester Citya čime su sačuvali prednost od 1-0 iz prve utakmice u Madridu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak je za domaće postigao Jamie Vardy (61), dok je strijelac za Atletico bio Saul Niguez (26). 

Atletico je uspio doći do trećeg polufinala Lige prvaka u zadnje četiri godine, a "europska bajka" Leicestera je završila u četvrtfinalu. Pogodak Saula u 26. minuti otvorio je širom vrata polufinala za španjolski sastav, a Leicester ipak nije imao snage doći do potrebna tri gola za prolaz. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu šansu na utakmici propustio je Japanac Okazaki čiji je šut s desetak metara otišao daleko. Dobar početak domaće momčadi "utišao" je Atletico pogotkom iz prve prilike u 26. minuti. Ubačaj Felipe Luisa s lijeve strane dočekao je glavom Saul Niguez i preciznim udarcem glavom pogodio sami donji desni kut vrata. 

Trener Leicestera Craig Shakespeare odmah je drugo poluvrijeme počeo s dvije izmjene, a jedan od novih igrača, Benjamin Chillwel, u 50. minuti je čak dvaput pokušao ugroziti vrata Španjolaca. Izjednačenje je došlo u 61. minuti kada je blokiran pokušaj šuta Chilwella, a lopta se odbila do najboljeg strijelca engleskog prvaka Vardyja koji zakucava loptu pod gredu. Leicester je nakon gola krenuo u sveopći napad, Ulloa i Vardy su propustili prilike, a u 76. minuti je Mahrez iz slobodnog udarca bio centimetrima udaljen od gola. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo