LAPORTA PRELOMIO / As: 'Barcelona ima novog trenera!' Poznato tko će naslijediti Xavija

Image
Foto: Profimedia

Predsjednik Barcelone konačno je prelomio i sada je poznato tko će voditi katalonskog velikana

23.5.2024.
17:24
Profimedia
VOYO logo

Hansi Flick bit će sljedeći trener Barcelone. Blaugrana je dobila 'Da' da od bivšeg trenera minhenskog Bayerna, nakon razgovora sa sportskim direktorom Decom i članom Sportske komisije Bojanom Krkićem u Londonu, piše španjolski As.

Image
NIJEMAC SE KOCKA /

Hansi Flick odbio Chelsea: Jedina želja mu je naslijediti Xavija i voditi Barcelonu

Image
NIJEMAC SE KOCKA /

Hansi Flick odbio Chelsea: Jedina želja mu je naslijediti Xavija i voditi Barcelonu

Nijemac bi trebao potpisati ugovor na dvije godine, a klub sada mora riješiti ugovornu situaciju Xavija Hernándeza i ostatka njegovog osoblja u smislu raskida ugovora i isplate odštete. U ponedjeljak ili utorak zakazan je sastanak s Povjerenstvom za sport na kojem će se obrazložiti razlozi njegove smjene, a voditelj će biti Deco. Ovu odluku u četvrtak mora potvrditi Upravni odbor, iako se u načelu ne očekuje nikakvo iznenađenje. Nema sumnje da je Xavijeva situacija u ovom trenutku vrlo delikatna jer mora profesionalno isplanirati nedjeljnu utakmicu protiv Seville, a čekaju ga i još dvije press konferencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Flick je već neko vrijeme u orbiti Blaugrane. Budući da je Xavi najavio odgođenu smjenu, njemački se trener svrstao među Laportine favorite. Nijemcu je na ruku išla i činjenica da je za agenta imao Zahivija, čovjeka od najvećeg predsjednikova povjerenja. Flick je od prve minute želio pokazati svoj interes za potpis za Barcelonu, počevši učiti španjolski i asimilirajući sve Barcelonine nogometne koncepte. Zapravo, čak je putovao u Brighton kako bi vidio De Zerbijevu momčad, jedan od najvećih eksponenata pozicijske igre i javno hvaljen od Pepa Guardiole. Njegovo odbijanje da vodi Chelsea posljednjih dana, nakon najave odlaska Mauricija Pochettina, bio je još jedan od simptoma njegove nepromjenljive želje da sjedne na klupu Barcelone.

Laporta je uvijek bio branitelj njemačkog puta. Čim je proglašen predsjednikom, bezuspješno je pokušao angažirati trenera iz njemačke škole. Njegovi favoriti bili su Julian Nagelsmann i Thomas Tuchel. Naposljetku, niti jedan od njih nije mogao doći, morali su ostati s Ronaldom Koemanom, kojeg je udaljio nakon tri mjeseca sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najvažnija preporuka koju Flick ima jest to što je bio arhitekt najuspješnije momčadi Bayern Münchena u povijesti, osvojivši 'sextete', a također pobijedivši Barcelonu u jednom od najvećih povijesnih poniženja kluba u Europi (2-8). Zanimljivo je da je njegovo vrijeme u bavarskom entitetu bilo relativno kratko - dvije sezone, što znači 86 utakmica, nakon čega je preuzeo poziciju izbornika Njemačke, gdje je pak završio nakon 25 odigranih utakmica. Zapravo, otkako je završio s 'Mannschaftom', već je nezaposlen gotovo osam mjeseci. Sve govori da će od 1. srpnja imati novi posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo