ARSENAL IZAŠAO KAO POBJEDNIK IZ DERBIJA S CHELSEAJEM: / Emery nadmudrio Sarrija i zakomplicirao borbu za četvrto mjesto

Image
Foto: AFP

Najveća utakmica dana u Premiershipu završila je pobjedom Topnika

19.1.2019.
20:41
AFP
VOYO logo

U derbiju 23. kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je na stadionu Emirates pobijedio Chelsea sa 2-0 ostvarivši važnu pobjedu u borbi za Ligu prvaka. Pobjedu 'topnicima' donijeli su Alexandre Lacazette (14) i Laurent Koscielny (39), a bila je to tek druga pobjeda Arsenala u posljednjih 15 ligaških ogleda protiv Chelsea.

Koscielny je tako postigao barem jedan pogodak u devet sezona u dresu 'topnika', a s ukupno 20 golova u Premiershipu postao je najefikasniji Arsenalov branič u povijesti kluba. Arsenal je izborio pobjedu prije svega fantastičnim nastupom u prvom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačiću malo više od sat vremena

"Topnici" su u prvih 45 minuta mogli zabiti još pokoji pogodak, no gostujući vratar Kepa istaknuo se s nekoliko sjajnih obrana. Gosti su u prvom dijelu imali samo jednu pravu priliku, u 45. minuti Marcos Alonso je nadskočio domaću obranu i pucao glavom, ali je pogodio stativu.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić igrao je za Chelsea do 63. minute. Na ljestvici vodi Liverpool sa 60 bodova, Manchester City na drugom mjestu ima sedam bodova manje, ali i utakmicu manje. Treći je Tottenham sa 48 bodova i također utakmicom manje. Chelsea na četvrtom mjestu ima 47 bodova, a zatim slijede Arsenal i Manchester United sa po 44 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo