Pogledajte kako su Messi i društvo bacili Argentinu u trans

Pobjedom u Asuncionu 5:2 nad domaćim Paragvajem, reprezentacija Argentine osigurala je i matematički plasman na Svjetsko prvenstvo iduće godine u Brazilu.

11.9.2013.
9:24
VOYO logo

'Gaučima' je za potvrdu odlaska na svjetsku smotru iduće godine bio dovoljan i jedan bod, ali selekcija izbornika Alejandra Sabelle je posao obavila sa stilom i uvjerljivo svladala domaćina. Kapetan Lionel Messi zabio je dva gola iz penala, po jedan u svakom poluvremenu, a po jedan pogodak dodali su Agüero u 32. minuti, Di Maria u 50. i Rodriguez u 90. minuti. Za domaćine su strijelci bili Nunez u 17. minuti i Santa Cruz u 86.

Priliku za potvrdu svog plasmana u Brazil propustila je Kolumbija, kojoj je na gostovanju u Montevideu bio potreban jedan bod, ali su Urugvajci na stadionu Centenario slavili pobjedu 2:0 kasnim golovima Edinsona Cavanija u 77. minuti i Cristiana Stuanija u 81. Kolumbijci su i dalje vrlo blizu svog prvog plasmana na Svjetsko prvenstvo nakon 1998. godine, za što im je u iduće dvije utakmice potreban jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Urugvaj je, pak, ostvario treću uzastopnu pobjedu, čime je ostao u utrci za izravni plasman na Mundijal. Tamo će prve četiri momčadi, dok će peti sastav u dodatne kvalifikacije. Urugvaj je trenutno na 5. mjestu s 22 boda, koliko ima i četvrti Ekvador. Upravo će te dvije selekcije odmjeriti snage u idućoj rundi 11. listopada u Quitu.

Ekvador je u ovoj rundi remizirao kod Bolivije 1:1. Venezuela je, pak, zadržala teoretske izglede za preskakanje Urugvaja na 5. mjestu, koje donosi dodatne kvalifikacije, nakon što je na svom terenu u Puerto La Cruzu pobijedila Peru s 3:2. No, Venezuela ima tri boda manje od Urugvaja i utakmicu više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/4fq8advUpkY

Reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država i Kostarike izborile su plasman na Svjetsko prvenstvo iduće godine u Brazilu. Amerikancima je to pošlo za rukom sedmi puta zaredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američka selekcija, koju vodi njemački stručnjak Jürgen Klinsmann, svladala je uz veliku pomoć bučnih navijača u Columbusu Meksiko s 2-0. Američki vratar Tim Howard u prvom je poluvremenu trima dobrim intervencijama održao rezultat 0-0, a u nastavku su golove za domaću momčad postigli Eddie Johnson u 49. minuti i Landon Donovan u 78.

Po završetku utakmice Amerikanci su mogli slaviti pobjedu, ali tek nakon što su saznali da Panama nije uspjela u gostima svladati Honduras, završilo je 2-2, postalo je jasno da su i matematički osigurali svoj odlazak u Brazil i onda je slavlje bilo potpuno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostarika je za potvrdu svog plasmana na Svjetsko prvenstvo trebala jedan bod u Kingstonu kod Jamajke kojeg je i osvojila, završilo je 1-1. Gosti su mogli i pobijediti nakon vodećeg pogotka Brenesa u 75. minuti, ali je Andreson u drugoj minuti sudačke nadoknade ipak spasio jedan bod domaćinima.

Uz SAD sa 16 bodova i Kostariku s 15, koji su sigurni za odlazak u Brazil, najbliži tome je Honduras koji ima 11 bodova. Tri boda manje imaju Panama i Meksiko, dok je bez izgleda Jamajka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meksikanci, snažna sila u CONCACAF zoni, morat će se dobro pomučiti kako bi osigurali barem dodatne kvalifikacije i zadržali izglede za plasman na Svjetsko prvenstvo. Vjerojatno će im odlučujuća biti iduća utakmica kod kuće 11. listopada protiv Paname.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo