ANTIĆ JE IGRAČIMA REALA ZABRANIO DA IGRAJU PROTIV HRVATSKE: / Rekao im je da ne mogu igrati protiv države koja ne postoji

Image
Foto: Profimedia

Malo je vremena prošlo dok Hrvatska nije bila međunarodno priznata nakon te utakmice koju su Španjolci pobijedili 2:0. Antić je, s druge strane nakon dva mjeseca dobio otkaz u Realu

9.4.2020.
19:15
Profimedia
VOYO logo

Legendarni srpski trener Radomir Antić preminuo je u ponedjeljak u 71. godini života, potvrdio je njegov bivši klub, španjolski velikan Atletico Madrid.

Većinu svoje trenerske karijere Antić je proveo u Španjolskoj gdje je vodio i madridski Real (1991-92) i Barcelonu (2003), a najveće je uspjehe ostvario na klupi Atletica kojega je vodio od 1995. do 2000. godine. U sezoni 1995/96. s madridskim je klubom osvojio i prvenstvo i Španjolski kup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnoštvo priča iz njegove bogate karijere pojavilo se u medijima ovih dana, a posebno je zanimljiva priča o zabrani koju je dao nogometašima Real Madrida za nastup protiv Hrvatske.

Image
Foto: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP / Profimedia
Image
Foto: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP / Profimedia

Serbia's coach Radomir Antic reacts during the Group D first round 2010 World Cup football match Australia vs Serbia on June 23, 2010 at Mbombela Stadium in Nelspruit. NO PUSH TO MOBILE / MOBILE USE SOLELY WITHIN EDITORIAL ARTICLE -, Image: 75898567, License: Rights-managed, Restrictions: NO PUSH TO MOBILE / MOBILE USE SOLELY WITHIN EDITORIAL ARTICLE, Model Release: no, Credit line:

PROSINEČKOG JE OBOŽAVAO, A MODRIĆU JE NAPRAVIO RUŽNU STVAR: Evo kakav je bio odnos pokojnog Radomira Antića i hrvatskih nogometaša

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROSINEČKOG JE OBOŽAVAO, A MODRIĆU JE NAPRAVIO RUŽNU STVAR: /

Evo kakav je bio odnos pokojnog Radomira Antića i hrvatskih nogometaša

Image
PROSINEČKOG JE OBOŽAVAO, A MODRIĆU JE NAPRAVIO RUŽNU STVAR: /

Evo kakav je bio odnos pokojnog Radomira Antića i hrvatskih nogometaša

Bračun organizator

Vrijeme radnje je prosinac 1991. godine, a hrvatska još uvijek tad nije bila međunarodno priznata. No, bez obzira na to, uspio je nekadašnji hrvatski reprezentativac Milivoj Bračun dogovoriti prijateljsku utakmicu protiv selekcije španjolskih igrača iz prve i druge lige.

Bračun je u to vrijeme igrao za Elche, a također su za španjolske klubove nastupali Davor Šuker, Predrag Jurić, Mauro Ravnić, Janko Janković... U tom su susretu nastupili na drugoj strani igrači Atletico Madrida, Elchea i još mnogih španjolskih momčadi, ali je Antić zabranio nastup svojim igračima iz Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše srpski Kurir, Antić im nastup nije dozvolio jer je smatrao da je ta utakmica čista politička propaganda i da je cilj samo da međunarodna zajednica prizna Hrvatsku. Rekao im je da ne nastupaju protiv države koja ne postoji.

Malo je vremena prošlo dok Hrvatska nije bila međunarodno priznata nakon te utakmice koju su Španjolci pobijedili 2:0. Antić je, s druge strane nakon dva mjeseca dobio otkaz u Realu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo