ČAČIĆ I NIJE ZADOVOLJAN: / 'Skoro smo asistirali domaćinu za gol, o tome ću ja s njima u svlačionici'

Image
Foto: AFP, NICOLAS TUCAT

Izbornik Ante Čačić prokomentirao je visoku pobjedu Hrvatske nad Kosovom (6-0) u četvrtak navečer u Skadru.

6.10.2016.
23:16
AFP, NICOLAS TUCAT
VOYO logo

Vatreni su bili iznimno gol raspoloženi protiv Kosova na stadionu ‘Loro Boriçi’ u Skadru. Pala je "šestica", Hrvatska je pregazila domaćina koji je igrao svoju prvu utakmicu u svojoj mladoj nogometnoj i državnoj povijesti.

KOVAČIĆ I KRAMARIĆ ODUŠEVLJENI:

"Uoči utakmice najavljivao sam da je Hrvatska favorit. Imali smo dobru realizaciju što veseli. Ali sad moramo štop prije izaći iz ove utakmice u svojim glavama. Imali smo neke detalje koji mi se baš i ne sviđaju, ali sad je na redu Finska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačić brani Mandžukića

"Ono što veseli je način na koji su moji nogometaši ušli u utakmicu. Zatekli smo domaćina, nismo dali da se oslobodi pritiska i posljedica toga je bila dominacija svih 90 minuta", kazao je za kameter HTV-a izbornik Ante Čačić koji se osvrnuo na Marija Mandžukića.

Image

Hrvatski napadač prekinuo je dugi post u dresu Hrvatske. Posljednji puta kad je Mandžo u službenim susretima zabio, bilo je u lipnju 2015. godine. Sad s ova tri gola, Mandžukić se popeo na 27 golova, koliko ih je ukupno zabio za A selekciju Hrvatske tijekom svoje karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA RAPSODIJA U SKADRU!

Hrvatska nogometna javnost s dosta kritika ispratila je Mandžukića u Skadar. Govorilo se kako umjesto njega treba igrati Kalinić ili Kramarić koji ove sezone zabija za svoj Hoffenhaim. Ali, Čačić je ipak odlučio s Mandžukićem započeti susret. I pogodio je s tom odlukom.

"Ja sam govorio da je Mario neprikosnoven. On je naša prva špica i na njega se uvijek može računati. Uvijek. Zabio je krasna tri gola".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Praktički smo skoro par puta asistirali domaćinu za gol'

No, izbornik se osvrnuo i na loše segmente igre Vatrenih u ovom srazu. Time je Čačić pokazao da i baš nije sasvim zadovoljan unatoč šestici Hrvatske.

"Prvenstveno, imali smo rezultat koji nam je išao na ruku, ali smo napravili neke pogreške, praktički smo skoro par puta asistirali domaćinu za gol. Ali o tome ću ja s njima u svlačionici. Ove dvije utakmice su pokazale da je naša skupina neizvjesna", objasnio je Čačić i osvrnuo se na nadolazeći susret protiv Finske koji je na rasporedu u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Finska je imala susret protiv Kosova gdje se baš i nisu pokazali. Današnja njihova utakmica je dala do znanja da oni nama neće biti baš tako lagan zalogaj", završio je Čačić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo