VELIKA ANKETA DANAS.HR-A / Kakvo je vaše mišljenje o Livajinom napuštanju reprezentacije?

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Livaja je tabor nogometne reprezentacije napustio nakon incidenta koji se dogodio u ponedjeljak na riječkoj Rujevici

8.6.2023.
9:38
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Livajino napuštanje priprema reprezentacije Hrvatske drugog dana nakon okupljanja i dalje puni sportske stupce tiskovina, portala i ostalih medija u Hrvatskoj.

Vatreni se pripremaju za Final Four Lige nacija

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se u Rijeci za Final Four Lige nacija sljedećeg tjedna, a sad nakon što je Livaja napustio tabor Vatrenih jasno je kako Dalićevi izabranici putuju u Nizozemsku oslabljeni, jer nemaju pravo na aktiviranje poziva Belji, jer se ne radi o ozljedi nego o odlasku nogometaša, samoinicijativnog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HNS-a su poručili kako je Livaja razgovarao s izbornikom Zlatkom Dalićem o incidentu koji se dogodio tijekom treninga u ponedjeljak.

Image
ŠOK IZ TABORA VATRENIH /

Marko Livaja napustio reprezentaciju: 'Nažalost, nakon svega što se dogodilo u protekla 24 sata...'

Image
ŠOK IZ TABORA VATRENIH /

Marko Livaja napustio reprezentaciju: 'Nažalost, nakon svega što se dogodilo u protekla 24 sata...'

Incident

Livaja je tabor nogometne reprezentacije napustio nakon incidenta koji se dogodio u ponedjeljak na riječkoj Rujevici. Trening je bio nakratko prekinut nakon što je Livaja krenuo prema tribinama u verbalni okršaj s dijelom publike koji ga nije prestajao vrijeđati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaredali se Livajini ispadi

Zamjeralo mu se ponašanje nakon utakmice finala Hrvatskog kupa između Hajduka i Šibenika. Društvenim mrežama dijeli se video snimljen prije no što je napadač Hajduka i hrvatske reprezentacije ljutito krenuo prema tribinama.

Na njemu se vidi kako igrači odrađuju vježbe, a čuje se i žestoko vrijeđanja, te dobacivanje - "što si sad doša tu, nitko te ne voli, idi ća odavde'. Livaja je ovaj put na Rujevici reagirao na verbalne napade. Poručio je "evo doću ja tamo", nakon čega se popeo na ogradu, a onda mu je jedan navijač počeo vikati - "aj biži ća".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić i Livaja složili se u jednom

Dan nakon incidenta koji se dogodio tijekom treninga na Rujevici, a kojeg su spriječili da ne eskalira Vedran ĆorlukaMateo Kovačić i Ivan Perišić, napadač splitskog Hajduka Marko Livaja napustio je pripreme hrvatske reprezentacije te neće konkurirati za završni turnir Lige nacija. Iz HNS-a su poručili kako Livaja nije izbačen nego je sam otišao, jer joj više ne može pružiti mir i koncentraciju.

Dalić i Livaja složili su se kako je incident kreirao neugodnu atmosferu te okruženje u kojem je Livaji nemoguće fokusirati se na završni turnir Lige nacija sljedećeg tjedna  Nizozemskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojne reakcije

Nakon što je Livaja napustio reprezentaciju stigle su brojne reakcije. Neki su ga kritizirali, neki ga podržali, ali jedno je sigurno - Livaja puni stupce svojim ponašanjem.

Prije godinu i pol je Hajdukov trijumf u derbiju slavio pjevajući "mrzim Dinamo, srpsko ime to". Friške su uspomene na nedavnu Hajdukovu proslavu osvajanja Kupa protiv Šibenika, kad je na Rujevici na megafon poveo pjesmu Torcide - "freze, traktori i seoski putevi, pi*ke šibenske, dobit ćete batine". Time je šokirao javnost, jer je pozivao na vrijeđanje, pokazivao oblik mržnje i veličao nasilje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontroverzni i karizmatičan tip

Naravno, kao i svakog kontroverznog i karizmatičnog tipa, Livaju brojni fanovi slave što god napravio.

Pa tako i primitivni ispad poput onog na Rujevici u finalu Kupa ili ogorčeni potez kao što je napuštanje reprezentacije prije važnih utakmica zbog verbalnih napada na njega, također u Rijeci. Jasno je k'o dan da je Marko Livaja na nezapamćenom udaru navijača u Rijeci, ali isto tako i on sad ima putra na glavi. Stoga, mi vas u našoj novoj anketi pitamo - Kakvo je vaše mišljenje o Livajinom napuštanju reprezentacije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasujte, izrazite svoje mišljenje i dajte svoj sud. Jako nam je to bitno. Neka se čuje i vaš glas.

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo