Poruka navijačima: 'Homoseksualcima treba njihov junak'

Vratar Manchester Uniteda Anders Lindegaard prozvao je nogometne navijače za netoleranciju prema homoseksualcima i poručio kako nogometu treba jedna zvijezda homoseksualne orijentacije.

27.11.2012.
17:28
VOYO logo

Danski čuvar mreže u svome je blogu izrazio mišljenje o tabu-temi homoseksualnosti u nogometu.

"Kao nogometaš smatram da su moji homoseksualni kolege ponajprije u strahu od reakcije navijača. Mislim da sami igrači ne bi imali problema s prihvaćanjem homoseksualaca. Atmosfera na terenu i na tribinama je teška. Mehanizam je primitivan i često je izražen kroz stereotip da bi pravi muškarac trebao biti hrabar, snažan i agresivan. A to nije slika koju nogometni navijač povezuje s homoseksualcem", napisao je Lindegaard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatram da je problem u tome što je puno nogometnih navijača zatočeno u vremenu netolerancije koja nije u skladu s razvojem modernog društva posljednjih desetljeća. Dok je ostatak svijeta liberalniji i civiliziraniji, nogometni svijet je ostao zatočen u prošlosti kad je u pitanju tolerancija", dodao je Lindegaard, otkrivši da je sa svojom djevojkom Misse Beqiri raspravljao o tome bi li trebao napisati blog o ovoj temi.

"Zatvoriti oči bi značilo da ne priznajemo da postoji problem. A naravno da je problem ako mladi homoseksualac koji voli nogomet mora odustati od sporta jer se osjeća isključenim. Svaka diskriminacija je potpuno neprihvatljiva, neovisno o tome radi li se o boji kože, religiji, seksualnosti... Homoseksualcima treba njihov junak. Treba im osoba koja se usuđuje stati iza svoje seksualnosti", zaključio je golman Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo