DOBRE VIJESTI / Ancelotti: 'Modrić će biti drugi izvođač kaznenih udaraca'

Image
Foto: Profimedia

Velike promjene u Madridu

1.9.2023.
19:30
Profimedia
VOYO logo

 Hrvatski nogometaš Luka Modrić, koji za reprezentaciju Hrvatske izvodi jedanaesterce, u Real Madridu će odsad biti drugi po redu izvođač kaznenih udaraca, rekao je u petak Realov trener Carlo Ancelotti.

Image
ADIOS MODRIĆ? /

Modrić peti izbor Ancelottija, Španjolci već tuguju, a drugi se pitaju o čemu su to Beckham i Luka pričali na Šipanu

Image
ADIOS MODRIĆ? /

Modrić peti izbor Ancelottija, Španjolci već tuguju, a drugi se pitaju o čemu su to Beckham i Luka pričali na Šipanu

Upitan na konferenciji za medije koji je redoslijed izvođača jedanaesteraca, Ancelotti je odgovorio da će to "ovisiti o utakmici".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Joselu (33) ih puca jako dobro, Modrić (37) i Vini (23) također. Ako su svi na terenu, to je redoslijed", izjavio je Ancelotti uoči subotnje utakmice s Getafeom.

Izvođenje udaraca s bijele točke u Real Madridu postalo je problematično nakon što je ljetos iz kluba otišao napadač Karim Benzema koji ih je izvodio prošle sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadač Vinicius Junior je u srpnju promašio jedanaesterac u pripremnoj utakmici s Barcelonom, a prije tjedan dana nije bio na terenu kada je vratar Celte srušio drugog brazilskog napadača Rodryga Goesa u kaznenom prostoru.

Ancelotti je s klupe dao uputu da najstrožu kaznu izvede Modrić, no to je ipak učinio Rodrygo (22) čiji je udarac obranio Celtin vratar pri rezultatu 0-0. Ancelotti je ljutito bacio bočicu s vodom na tlo pa kasnije izjavio da su igrači odlučili da Rodrygo puca ali da ne zna zašto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda me nisu čuli ili je došlo do nesporazuma", izjavio je tada i poručio da će razgovarati s igračima o tome. Jude Bellingham je zabio gol za pobjedu od 1-0 čime je Real nanizao tri pobjede u početna tri kola španjolskog prvenstva.

Španjolske novine AS su kasnije izvijestile da je Modrić, inače nezadovoljan što je u sve tri utakmice ušao s klupe, prepustio udarac gotovo upola mlađem Brazilcu s kojim ima prisan, gotovo očinski odnos. Neimenovana osoba bliska Rodrygu je preko dnevnika AS poručila da se Brazilac nije samovoljno oglušio o hijerarhijski redoslijed izvođenja jedanaeteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP Photo/Andre Penner

"Igrači nisu slobodni odlučivati tko će izvoditi jedanaesterce", poručio je prije tjedan dana Ancelotti.

U Real Madridu su nakon toga odbili komentirati događaj s promašenim penalom u Vigu i nisu htjeli reći je li Modrić namjerno prepustio izvođenje udarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni izvođači zapravo su igrači s klupe

Španjolski reprezentativni napadač Joselu i Modrić ove sezone nisu igrači udarne postave, a Viniciusa neće biti zbog ozljede oko mjesec i pol dana.

Ancelotti je poručio da protiv Getafea neće mijenjati sustav 4-4-2 koji je uveo ovog ljeta. Za očekivati je da Viniciusa zamijeni Joselu, koji je u lipnju bio precizan s bijele točke u raspucavanju jedanaesteraca protiv Hrvatske u finalu Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom raspucavanju, u kojem je Španjolska osvojila pehar, bio je precizan i Modrić.

Ancelotti u petak nije objasnio zašto Rodrygo nije među prva tri izvođača, premda ga je ranije spominjao kao mogućeg pucača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rodrygo ima neuobičajenu kvalitetu koja ga čini sposobnim napraviti brojne stvari s različitih mjesta", rekao je.

Rodrygo je u prosincu bio promašio s bijele točke tijekom raspucavanja jedanaesteraca u porazu Brazila od Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo