ANALIZA NET.HR -A: / Ovo je sedam razloga Dinamovog debakla ove sezone

Image
Foto: PIXSELL

Dinamo je nakon 11 godina apsolutne dominacije u HNL-u doživio pad i vjerojatno ove sezone neće uspjeti obraniti naslov prvaka Hrvatske.

28.4.2017.
10:55
PIXSELL
VOYO logo

Što se dogodilo s Dinamom ove sezone? Pitanje je koje muči sve simpatizere plave boje. Dva vezana poraza u prvenstvu omogućila su da Rijeka pobjedom nad Osijekom od 2-0 dođe na plus osam u odnosu na Dinamo šest kola prije kraja.

Jozak i njegova tvrdnja

U takvoj situaciji, i u odnosu snaga koja ide na ruku šampionskoj Rijeci, Dinamo je ostao gotovo bez izgleda za naslov. U Maksimirskoj 128 je turbulentno. Uprava Dinama, istina, dala je povjerenje treneru Ivajlu Petevu, iako je Bugarin razočarao na klupi Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako smo naviknuli na apsurde iz Dinamove male "kućne radinosti", svejedno smo ostali neugodno iznenađeni ili, bolje rečeno, šokirani tvrdnjom sportskog direktora modrihRomea Jozaka kako pred Peteva nisu stavljeni nikakvi ultimatumi.

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Bez pravog rješenja za klupu

Očito je da pod vodstvom Ivajla Peteva Dinamo sve više tone, ali čini se kako vodeći ljudi hrvatskog prvaka u ovom trenutku nemaju pravo rješenje za klupu. Kako bilo, odlučili smo se malo pozabaviti uzrocima debakla Dinama ove sezone. I naveli smo sedam glavnih uzroka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • IVAJLO PETEV: Bugarski stručnjak na kormilo Dinamove prve momčadi zasjeo je kormilo prve momčadi modrih u rujnu ove sezone i do danas, osim u utakmici protiv Osijeka u ovom proljetnom dijelu sezone, derbiju s Hajdukom na Poljudu u prosincu prošle godine i srazu Lige prvaka protiv Seville na Maksimiru (poraz 0-1), nije pokazao - ništa! Na kraju je i potpisao novi ugovor, dobio je povjerenje koje je, poput dukata, bacio u blato.
  • ANTE ĆORIĆ I NJEGOVA POZICIJA: Ćorić je bez sumnje najtalentiraniji igrač Dinamove svlačionice. No, njegov talent nije izašao na površinu pod Petevim u onom svom očekivanom obujmu. Malo je igrao, malo nije. A znate i sami da se radi o igraču za kojeg je Guardiola proteklog ljeta spremio 14 milijuna eura kako bi ga doveo na Etihad. Pa valjda Guardiola nešto zna. A da ne spominjemo poziciju lijevog krila na kojoj je Petev koristio Ćorića. Ćorić mora igrati u vezi kako bi Dinamo dobio lucidnost u napadu. I maštovitost u vezi.
  • NISU SVI MLADI IGRAČI DOBILI SVOJU PRILIKU: Kad to kažemo, mislimo na to da Bugarin nije baš imao vjere u Španjolca Olma, kao niti u Sosu koji je trebao igrati više.
  • ZVIJEZDE KOJE TO NISU - Pojedinci imaju milijunske ugovore, a šetkaju se po terenu. Sammir i Guilherme trebali su biti “kapitalci”, a razočarali su. Antolić je totalno izvan forme, Pivarić izgubljen na lijevom boku, Pavičić očito nije igrač za Dinamo, a Knežević nema iskustva. Jedino je mladi Nikola Moro dobar ovog proljeća.
  • OZLJEDE U OBRANI: I desna i lijeva strana su podbacile, a standardni stoperi Benković i Sigali su ozlijeđeni. Obrana se stalno mijenjala u proljeće.
  • OTPISIVANJE FERNANDESA: Ok, Čileanac i nije neki uzorni nogometaš posvećen samo radu i treninzima. Ima težak karakter, to je istina. Ponekad mu se trenira, ponekad ne. Ali, odreći se jednog od najboljih nogometaša HNL-a u trenucima kad brod počinje tonuti, to i nije baš pametno. A još veći problem je što Fernandesu struka kluba nije pronašla adekvatnu zamjenu.
  • SAMOUVJERENOST I OPTIMIZAM BEZ POKRIĆA - Vidjelo se da Dinamo na terenu ove sezone ima momčad i igrače koji nisu kadri parirati Riječanima, pa ni Hajduku, ni Slavenu Belupu. Momčad koja je očekivala “pucanje” Rijeke pod pritiskom, “puknula” je u sto komadića u krucijalnim trenucima.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo