AMERIKANCI PONIZILI LUKU MODRIĆA: / U Europi je imao neviđenu žetvu nagrada, ali kod njih nema taj status

Image
Foto: AFP

Američka televizijska kuća odabrala je 100 najpopularnijih sportaša na svijetu i Modrića stavila u donju polovicu

17.3.2019.
7:32
AFP
VOYO logo

Televizijska kuća ESPN svake godine bira 100 najpopularnijih sportaša svijeta, a isto su napravili i ove godine. Ono što se koristi u odlučivanju o najpoznatijem sportašu je koliko sportaša guglaju, kakve sponzorske ugovore imaju i koliko pratitelja ih prati na društvenim mrežama.

Na prvom mjestu se našao Portugalac Cristiano Ronaldo. Napadača Juventusa na društvenim mrežama prati oko 148 milijuna ljudi. Na drugom mjestu je košarkaš LA Lakersa LeBron James kojeg na društvenim mrežama prati 45,3 milijuna, a treći je Ronaldov najveći rival posljednjih deset godina, Leo Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presudili mu sponzorski ugovori

Njega prati 103 milijuna ljudi, ali mu je dio sponzorskih ugovora manje vrijedan od LeBronovih. U pet najpoznatijih su se smjestili i Neymar te Conor McGregor. I dok u prvih pet prevladavaju nogometaši, od šestog do desetog mjesta nalaze se tenisači (6. Roger Federer i 8. Rafael Nadal), sedmi je igrač kriketa, Indijac Virat Kohli, deveti je košarkaš Steph Curry, a deseti golfer Tiger Woods.

Dvadeseto mjesto zauzeo je Novak Đoković, a naš kapetan Luka Modrić koji je prošle godine osvojio nagradu za najboljeg igrača SP-a i Zlatnu loptu našao se na 60. mjestu. Njega na društvenim mrežama prati 16.1 milijuna ljudi, a od sponzora je zaradio malo više od 5 milijuna dolara. Zanimljivo je da su se ispred Modrića našli njegov suigrač iz Real Madrida Karim Benzema na 58. i nogometaš Chelseaja Eden Hazard. Iza Luke su dva Brazilca, Philipe Coutinho i David Luiz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo