ORIGINALNA IDEJA

AMERIKANCI ORGANIZIRAJU ANTI-MUNDIJAL: Na turnir gubitnika pozvani Talijani, Nizozemci i Čileanci

Američki nogometni savez planira organizirati svojevrsni anti-mundijal na koji će pozvati sve velike reprezentacije koje se nisu plasirale na pravo Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Prema pisanju ESPN-a, koji se poziva na izvore iz saveza, Amerikanci planiraju organizirati natjecanje na koje će biti pozvane reprezentacije Italije, Nizozemske, Gane i Čilea. Ideja je zasad u povojima pa još uvijek nije jasno hoće li biti organiziran turnir ili samo serija prijateljskih utakmica.

TALIJANSKI IZBORNIK TRAŽI BOGATU OTPREMNINU: Doživio krah kakav se ne pamti 60 godina, ali odbija otići

Amerikanci nakon 32 godine bez SP- a

Amerikanci se nisu plasirali na SP prvi put nakon 1986. godine, zauzeli su peto mjesto u kvalifikacijskoj skupini sa šest reprezentacija, osvojivši samo 12 bodova u deset utakmica. No, to nije ništa prema Talijanima koji će propustiti SP po prvi put nakon 1958. godine. U dodatnim su kvalifikacijama ispali od Švedske: u Solni je u petak bilo 1-0 za Skandinavce, a uzvrat u Milanu je okončan rezultatom 0-0.

Šok predstavlja i ispadanje aktualnog južnoameričkog prvaka Čilea koji je zauzeo tek šesto mjesto u kontinentalnim kvalifikacijama. Gana je, pak, završila u skupini iza Egipta i Ugande u afričkim kvalifikacijama.

Ipak, u najgoroj su situaciji Nizozemci koji će propustiti drugo veliko natjecanje u nizu. Nije ih bilo na lanjskom Euru u Francuskoj, a neće ih biti ni u Rusiji. Ne treba ni spominjati kakav je to šok za zemlju koja je bila treća na prošlom SP-u u Brazilu, a četiri godine ranije u Južnoafričkoj Republici igrala u finalu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr