JESTE LI OČEKIVALI OVAJ ODGOVOR? / Alen Bokšić otkrio tko je najbolji igrač s kojim je igrao: 'Jedini je izludio Maldinija'

Image

Bokšić je 1991. godine prešao u Marseille za milijun i pol eura i bio član jedne od najuspješnijih Marseilleovih generacija.

10.11.2022.
17:12
VOYO logo

Bivši hrvatski reprezentativac Alen Bokšić dao je intervju za francuski L‘Équipe u kojem se prisjetio igračkih dana u Marseilleu i odnosa s pokojnim klupskim predsjednikom Bernardom Tapiejem.

"Marseille je jedini grad u Francuskoj koji toliko živi za nogomet. U Italiji je to često, ali u Francuskoj mislim da je to jedinstven slučaj", rekao je Bokšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marseille danas vodi nekadašnji Bokšićev suigrač iz reprezentacije, Igor Tudor.

"Danas općenito malo gledam nogomet, ali budući da je Tudor tu, pratim rezultate. Nisam vidio sve utakmice jer je u Splitu lijepo vrijeme, a ja uživam. Za mjesec-dva bit će mi hladno i onda sve ću gledati", izjavio je Bokšić, koji je u srpnju 1991. iz Hajduka prešao u Marseille za milijun i pol eura. U sezoni 1992./1993. zabio je 29 golova za momčad koja je te sezone pokorila Francusku i Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DOLAZI LI? /

Englezi objavili popis za Svjetsko prvenstvo: Mogu li vratiti naslov 'doma'?

Image
DOLAZI LI? /

Englezi objavili popis za Svjetsko prvenstvo: Mogu li vratiti naslov 'doma'?

"Tapie je bio fenomen… Mnogi su ga kritizirali, govorili da je pretežak lik, ali na kraju nam je svima bio otac. Znao je iz svakog od nas izvući najbolje, a možda i malo više od toga. Imao je impresivan entuzijazam i bio je vrlo inteligentan. Shvatio je da je s igračima bolje ne biti previše loš", rekao je Bokšić o čovjeku koji je bio predsjednik Marseillea do 1994. godine, kada je zbog namještanja utakmice osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora.

Bokšića su pitali i tko je najbolji igrač s kojim je igrao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Chris Waddle, bez ikakve dvojbe", odgovorio je Bokšić. Waddle je u Marseille stigao iz Tottenhama za 5.4 milijuna eura i zabio 28 golova te upisao 36 asistencija u 140 utakmica.

"Nikad nisam igrao s njim, samo sam trenirao, ali ono što je on radio… Pa čovjek je bio jedini igrač koji je izludio Paola Maldinija. Zaljubljen sam u Waddlea, ludog talenta i sjajnog tipa. Iz Marseillea je 1992. otišao u Sheffield pa ga onda te 1993. više nije bilo. Za mene je on najjači od svih i uvijek sam ga smatrao jako podcijenjenim."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo