ALARMANTNO UPOZORENJE: / 'Nogomet stvara socijalne slučajeve, postoji opasnost od bankrota igrača'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U koliko se teškoj situaciji nalaze neki hrvatski prvoligaši, ponajprije RNK Split i Cibalia, svjedoči i dramatično priopćenje koje je u četvrtak objavila Hrvatska udruga Nogometni sindikat.

15.9.2016.
16:28
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Organizacija kojoj je na čelu bivši hrvatski reprezentativac Dario Šimić pozvala je Hrvatski nogometni savez (HNS) da što prije nešto napravi po pitanju teške financijske situacije u kojoj se nalaze Split i Cibalia čiji igrači mjesecima nisu primili plaću. U Nogometnom sindikatu smatraju neodgovornim što je HNS izdao licence klubovima koji očito ne zadovoljavaju sve kriterije.

'U pitanju je regularnost prvenstva'

"Uslijed učestalih poziva i pritužbi igrača, trenera, roditelja, kao i članova njihovih obitelji upućenih Hrvatskoj udruzi Nogometni sindikat, izražavamo duboku zabrinutost zbog teške financijske situacije i neredovite isplate plaća igračima klubova u prvoj ligi. Podsjećamo da smo pravovremeno upozoravali HNS kod postupka licenciranja kako neki klubovi ne zadovoljavaju kriterije, međutim tim su klubovi unatoč tome izdane licence", stoji u priopćenju Nogometnog sindikata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovim pute ističemo da trenutna situacija može dovesti u pitanje regularnost prvenstva te da postoji objektivna opasnost od bankrota klubova, a samim time i igrača. Napominjemo da su igrači zbog statusa samostalnih djelatnika dužni imenom i prezimenom pred državnim institucijama (HZMO, HZZO, Porezna uprava) i smatramo nedopustivim da nogomet stvara socijalne slučajeve. Pozivamo HNS da preuzme odgovornost za ovu situaciju na koju smo pravovremeno upozoravali", zaključuje se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo