AKTUALNI SAT DAVORA ŠUKERA: / 'Izborniku Čačiću produljit ćemo ugovor, a protiv Meksika neće igrati 30 najboljih!'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
14.3.2017.
22:06
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Naravno, najsvježija je tema Jadranski derbi Hajduka i Rijeke.

"Moramo biti zadovoljni dobrom igrom, brojnim gledateljima i cjelokupnim ambijentom, ali zabrinjava nas porast huliganizma na nogometnim utakmicama. Mi smo u nedavnom posjetu Vladi RH prikazali koliko nogomet gubi zbog huliganizma, pokazali im i ekonomsku računicu. Pa mi smo izgubili više od milijun eura zbog neigranja pred praznim tribinama! Država je tu izgubila sedam, osam milijuna eura od ubiranja PDV-a. HNS je platio preko pet milijuna eura zbog raznih kazni", istaknuo je Šuker i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zar smo tako bogati pa nam taj novac ne treba za druge projekte?".

Čačiću produljiti ugovor

Ako je večeras slušao predsjednikovo "obraćanje" izbornikovo lice moralo se ozariti uz televizor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ante Čačić radi odlično svoj posao, već na idućem Izvršnom odboru predložit ću da mu se produlji ugovor", kazao je predsjednik HNS-a.

Hrvatska će za deset dana u Maksimiru, u nastavku kvalifikacijia za SP ugostiti Ukrajinu. Situacija je dobra, Vatreni su vodeći u skupini s deset bodova iz četiri utakmice. Momčad koju vodi Andrij Ševčenko ima dva manje na drugom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za nas je to sada najvažnija utakmica. Spustili smo cijene ulaznica, želimo da stadion bude ispunjen, da sve prođe bez ekscesa. Plasman na SP donosi nam osam do deset milijuna eura u blagajnu", istaknuo je Šuker koji se tek nedavno vratio u Hrvatsku.

Protiv Meksika je bitna ekonomija

"Ima li predsjednik HNS-a pravo na godišnji odmor, i to u siječnju kada nema previše obveza? Spojio sam ugodno s korisnim, bio malo na godišnjem, ali i gledao utakmicu Meksika i Islanda. Tamo smo dogovorili novu utakmicu, svima je jasno da nam je u HNS-u i ekonomija bitna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, mnogima je čudan datum odigravanja prijateljskog dvoboja u Los Angelesu, 27. svibnja je datum kad se igra posljednje kolo HNL-a, a na Maksimiru derbi Dinama i Rijeke.

"Ekonomski će to biti isplativo, a zaigrat ćemo protiv još jedne svjetske velesile. Mi nećemo tamo igrati s prvom ekipom, vjerojatno niti s 30-ak najboljih igrača. Ali, vodit ćemo one koji su nam bitni za budućnost, ti igrači će biti sretni da mogu igrati takvu utakmicu", zaključio je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo