AKTUALNI PRVAK FORMULE 1 UPLAŠIO SVIJET IZJAVAMA: / 'Osjećam kao da odustajem od svega, kao da se skroz gasim'

Image
Foto: Profimedia

Nagnao mnoge da se zapitaju oprašta li se to Hamilton od Formule

16.10.2019.
8:50
Profimedia
VOYO logo

Aktualni i inače peterostruki prvak Formule 1, Britanac Lewis Hamilton, poprilično je zabrinuo javnost jednom svojom izjavom. Vozač Mercedesa, koji trenutno lovi kao vodeći u ukupnom poretku, svoj šesti naslov prvaka, objavio je na Instagramu Story koji ne nagnao mnoge da se zapitaju oprašta li se to Hamilton od Formule?

"Osjećam se kao da odustajem od svega. Kao da se skroz gasim. Zašto brinuti o nečemu kada je svijet ovako neuredan i ljude nije briga za ništa. Uzet ću trenutak da se saberem i skupim misli. Hvala onima koji brinu za ovaj svijet", napisao je Hamilton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Mercedes' British driver Lewis Hamilton celebrates winning the qualifying session of the German Formula One Grand Prix at the Hockenheim racing circuit on July 27, 2019 in Hockenheim, southern Germany., Image: 461063434, License: Rights-managed, Restrictions: Germany OUT, Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP

Veliki borac za bolji svijet

Hamiltonova poruka ticala se klimatskih promjena i sve većem zagađenju planeta. Smeta mu ophođenje ljudi prema Zemlji, a o tome je već ranije govorio.

"Zagađenje koje dolazi od tvornica za preradu mesa veće je nego od korištenja zrakoplova i automobila i to me navelo na razmišljanje. Želim živjeti zdravije, a kada vidite što se sve danas stavlja u meso i koje sve kemikalije jedemo tim putem... Ne želim se jednoga dana probuditi sa začepljenim arterijama. Crveno meso nisam jeo dvije godine, većinu ove godine jeo sam ribu, a sad sam i nju izbacio. Ono što kao ljudska vrsta radimo svijetu, zagađenje koje nastaje zbog krava koje se uzgajaju, je nevjerojatno", pričao je ranije Hamilton i pozvao ljude da pređu na zdravu prehranu i način života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

"Ne želim za 10 ili 20 godina dobiti dijabetes ili neku od tih bolesti. Mislim da je ovo prava odluka i objavljujem to svima koji me prate jer se nadam da ću tako ohrabriti i ponekog da učini istu stvar", rekao je Hamilton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo