AKO STE SE IKADA PITALI ZAŠTO GA ZOVU LUĐAKOM, EVO ODGOVORA: / 'Treninzi su gori od utakmica, a ako ne trčite...'

Image
Foto: Profimedia, Paul Currie/BPI / Shutterstock Editorial

Bielsa je osebujan lik, nepredvidljiv i nadaleko poznat po neortodoksnim taktičkim i trenažnim metodama

24.4.2020.
11:20
Profimedia, Paul Currie/BPI / Shutterstock Editorial
VOYO logo

Sljedeće sezone mogli bismo konačno dočekati povratak klutnog Leeds Uniteda u najviši rang engleskog nogometa i to ponajviše zahvaljujući njihovu treneru argentinskom ekscentriku i genijalcu, Marcelu Bielsi.

Bielsa je osebujan lik, nepredvidljiv i nadaleko poznat po neortodoksnim taktičkim i trenažnim metodama zbog čega ga i zovu "Luđakom", a baš je o tome je progovorio njegov bivši igrač, napadač Kemar Roofe. Roofe je igrao za Leeds od 2016. godine do ljeta 2019. godine kada je prešao u Anderlecht, ali se u tom periodu upoznao s Bielsinim načinom rada, koji je na njega ostavio poseban dojam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Marcelo Bielsa Manager of Leeds United & gum Brentford v Leeds United, EFL Sky Bet Championship, Football, Griffin Park, London, UK - 11 Feb 2020, Image: 497904315, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications., Model Release: no, Credit line: Andrew Fosker/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Bilo je teže od utakmica'

"Od njega sam najviše naučio. Natjerao nas je da igru gledamo drugačije nego ostali. Upravo taj način na koji radi sve mi je jako otvorio oči. Sve se odnosilo na sitne detalje oko naše formacije i taktike protivnika. Tu je i fitness dio - mislio sam da sam već spreman, ali radeći pod njim sam postao još bolji", kazao je napadač.

Zatim je objasnio kako mu izgleda jedan prosječni trening.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo nekoliko vrlo intenzivnih treninga. Bila je jedna sesija tjedno gdje smo igrali 11 na 11 i bilo je tako naporno. Bilo je teže od utakmica vikendom. Nema šetnje. Nema auta. Nema kornera. Lopta je uvijek u igri, tako da morate neprekidno trčati. Ako ne trčite na maksimumu, već ćete to saznati", veli Roofe.

Inače, Bielsa je uzor mnogim slavnim trenerima, a od njega uči čak i Pep Guardiola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo