AKO STE PROPUSTILI: / Ovo su najvažniji događaji proteklog vikenda u sportu

Image
Foto: AFP, IAN KINGTON
21.3.2016.
9:04
AFP, IAN KINGTON
VOYO logo

Nogometaši Hajduka u velikom su derbiju hrvatskog prvenstva pobijedili Dinamo. Prekinuli su na taj način niz koji je trajao od rujna 2013. godine. Tada su, naime, Splićani posljednji put slavili protiv najvećeg rivala, a u sljedećih su 13 utakmica nisu uspjeli pronaći put do pobjede.

Ova utakmica definitvino je obilježila sportski vikend u Hrvatskoj, međutim posljednji kalendarski dani zime donijeli su i niz drugih zanimljivih događaja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Bilić oštećen protiv Chelseaja

Nogometaši West Hama, koje vodi hrvatski stručnjak SlavenBilić, bili su na korak do još jedne senzacije. No, u samoj završnici utakmice 31. kola engleske Premier lige Čekićari su na Stamford Bridgeu primili gol protiv Chelsea, pa je dvoboj okončan rezultatom 2-2. Još uvijek aktualni engleski prvak je izjednačio u 89. minuti iz vrlo dvojbenog jedanaesterca. Snimka sugerira da Michail Antonio nije dotaknuo Rubena Loftus-Cheeka, a ako i jest, pitanje je je li se kontakt uopće dogodio unutar šesnaesterca.

https://vid.me/7KLe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Primiti gol u zadnjim trenucima je teško, ali primiti ga iz nepostojećeg penala je neprihvatljivo. Nije bilo ni blizu šesnaesterca, to nije bio kazneni udarac. Shrvani smo i ne razumijemo ovakve odluke. Antonio ga nije želio dotaknuti, ali ne govorim uopće o tome je li ga dotaknuo, već o tome gdje se kontakt dogodio. Nije to bilo teško za vidjeti”, rekao je Bilić poslije utakmice.

2. Vatreni

Hrvatski nogometaši i ovog su vikenda bili prilično učinkoviti u najjačim europskim ligama. IvanRakitić istaknuo se protiv Villarrala kada je u 22. minuti postigao vodeći gol za katalonsku ekipu. Na kraju je utakmica završila bez pobjednika 2:2, a pogotke su postigli još Neymar te Bakambu i Mathieu (autogol) za Villarreal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/qpkn

Kramarić opet zabija

Andrej Kramarić ponovno je bio strijelac za Hoffenheim, koji se pobjedom nad HSV-om izvukao iz zone ispadanja. Prije tjedan dana Kramarić je zabio za pobjedu 1-0 protiv Wolfsburga, a sada je protiv HSV-a postigao vodeći gol u 20. minuti iz penala, kojeg je izborio Kevin Volland. Bio je to njegov četvrti pogodak otkako je u siječnju stigao u Hoffenheim, a ima i jednu asistenciju. Ako nastavi igrati na ovaj način mogla bi mu se ostvariti želje da otputuje ovog ljeta u Francusku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/CdTB

Akcija Brozovića i Perišića

Ivan Perišić dao je vodeći gol za svoj Inter protiv Rome u gostima i to poslije asistencije Marcelela Brozovića. Šesti je to pogodak Perišića ove sezone u Seriji A, a posebno je zanimljivo da je već treće kolo zaredom strijelac. Brozović je, pak, treći put asistent ove sezone u talijanskom prvenstvu. Romi je bod osigurao Radja Nainggolan u 84. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/g1UL

Mandžina asistencija

I Mario Mandžukić odigrao je dobru utakmicu. U gradskom derbiju Juventus pobijedio Torino 4:1, a Mandžukić je asistirao Khediri za drugi pogodak te igrao do 85. minute kada je svoje mjesto prepustio Zazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/Rsr0

3. Kovačeva prva pobjeda

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač ostvario je prvu pobjedu otkad je postao trener njemačkog prvoligaša Eintrachta iz Frankfurta. U 27. kolu Bundeslige Eintracht je na svojoj Commerzbank Areni svladao Hannover s 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namučila se Kovačeva momčad protiv najslabijeg sastava lige, ali je ipak izvukla pobjedu zahvaljujući pogotku Anisa Ben-Hatire u 33. minuti utakmice. Tuniški se reprezentativac odlično snašao u jednoj teškoj situaciji i gotovo iz mrtvog kuta iznenadio gostujućeg vratara Ron-Roberta Zielera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Derbi grada Manchestera

Nogometaši Manchester Uniteda s 1-0 su na gostovanju svladali Manchester City i osvajio tri važna boda u borbi za poziciju koja sljedeće sezone vodi u Ligu prvaka. Uniteda nakon ovog susreta ima 50 bodova, ali je ostao šesti na tablici, dok City ima bod više i četvrti je.Između njih je Bilićev West ham. Jedini gol na utakmici postigao je 18-godišnji napadač Uniteda Rashford koji je ponovno briljirao.

https://vid.me/f4RS

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Formula 1 i Alonsova nesreća

Veliku nagradu Australije, uvodnu utrku nove sezone Formule 1, obilježila je teška nesreća dvostrukog svjetskog prvaka, Španjolca Fernanda Alonsa (McLaren) koji je pukom srećom ostao neozlijeđen. Alonso je u 18. krugu utrke u Melbourneu pokušao preteći Estebana Gutierreza (Haas), ali je napravio krivu procjenu i pri velikoj brzini zakačio lijevu gumu meksičkog vozača.

Španjolca je to bacilo u ogradu, pa u šljunčanu zonu gdje se okrenuo u zraku i završio u drugoj zaštitnoj ogradi. Izgledalo je zastrašujuće, ali Alonso se izvukao iz bolida i na nogama napustio stazu. Prevezen je u bolnicu gdje je utvrđeno da nema težih ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrka je nakon nesreće neko vrijeme bila prekinuta, a pobjedu je na koncu odnio Nijemac NicoRosberg u Mercedesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Derbi Hajduka i Dinama

Kao što je na poečtku navedeno, Splićani su napokon uspjeli pobijediti najveće im rivale i to nakon što su par dana ranije uvjerljivo izgubili u Hravtskopm kupu od istih suparnika. Poveo je Hajduk već u četvrtoj minutu utakmice. Briljantno je Sušić proigrao Tudora kojeg je obrana Dinama potpuno zaboravila. Mladić je izbio sam pred Eduarda i mirno ga matirao za veliko slavlje na tribinama i travnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je ovom pobjedom pomogao Rijeci koja sada ima samo dva boda manje od vodećeg Dinama kojem je ovo treći ovosezonski poraz u prvenstvu. Splićani na trećem mjestu imaju 50 bodova, 13 manje od Modrih.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo