AJMO RIJEKA! LEGENDARNI TRENER PORUČUJE: / 'Kekova momčad ima odličan rezultat, ali oprez, ništa još nije gotovo'

Image

Nogometaši Rijeke večeras će na Rujevici (20:45) pokušati doći korak bliže Ligi prvaka. Iz prve utakmice protiv RB Salzburga donijeli su 1:1, što je sjajan rezultat za Kekovu momčad.

2.8.2017.
8:48
VOYO logo

Veliki je ulog u igri, večerašnji prolaz Rijeci bi donio 5,6 milijuna eura, a ako momčad i ne prođe u Ligu prvaka, osigurala bi nastup u skupini Europske lige što je dodatnih 3,3 milijuna. Naravno, ulazak u skupinu Lige prvaka napunio bi klupsku blagajnu s čak 14,7 milijuna eura.

Dvije godine nisu izgubili kod kuće

Rijeka već dvije godine nije izgubila kod kuće, posljednji put to se dogodilo na Kantridi protiv Aberdeena 16. srpnja 2015., na Rujevici još Kekova momčad nije poražena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši hrvatski izbornik Otto Barić dobro poznaje momčad preko koje će se Rijeka večeras pokušati plasirati se u doigravanje najelitnijeg klupskog natjecanja. Her Otto vodio je Salzburg do finala Kupa Uefa, igrao Ligu prvaka...

'Rijeka trči dobro, RB Salzburg još bolje'

Večeras Barić prednost daje Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o izjednačenim ekipama, ali vjerujem da Kekova momčad, uz podršku publike, može dalje", smatra legendarni trener.

Ovako je vidio prvu utakmicu prije tjedan dana u Salzburgu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rijeka ima odličan rezultat, ali griješe svi koji misle da je posao već obavljen. Ništa nije gotovo. Red Bull nije dobro odigrao prvu utakmicu, tek su nešto pokazali u nastavku. Austrijanci imaju mlade, motorične igrače pa ako Rijeka trči dobro, Red Bull trči još bolje. Treba biti jako oprezan", upozorava Barić.

Image
Image

16.08.2016., stadion Maksimir, Zagreb - Prva utakmica doigravanja za ulazak u skupinu UEFA Lige prvaka, GNK Dinamo - FC Red Bull Salzburg. Otto Baric. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvati ostavili veliki trag u Salzburgu

Pod njegovim je vodstvom Salzburg igralo i Ligu prvaka, bio austrijski prvak, u razdoblju od 1991. do 1995. Bila su to neka druga vremena. Danas Salzburg igra u bojama Red Bulla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navijači nikad nisu prihvatili Red Bull. U moje vrijeme nije bilo toliko novca, pa danas igrač odmah dobije najnoviji Audi čim potpiše ugovor. To su moji igrači mogli samo sanjati", prisjeća se Barić.

Prije 23 godine, njegova je momčad igrala finale Kupa Uefa, ali je Inter bio prejak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo bolji u dvije utakmice, ali najbolji igrač Intera bio je golman Walter Zenga. Izgubili smo dvaput po 1:0. Igrali su Nikola Jurčević, Tomislav Kocijan i Mladen Mladenović, ja na klupi. Hrvati su ostavili veliki trag u Salzburgu", kazao je Barić.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo