Kontroverzni sudac /

Afrički sudac nakon skandalozne utakmice: 'Mislim da mi je Bog rekao da završim utakmicu, spasio me'

Image
Foto: Profimedia

Janny Sikazwe, AFCON sudac koji je bizarno sudio kraj utakmice trinaest sekundi prije 90. minute utakmice, obranio je svoje postupke.

2.2.2022.
11:23
Profimedia
VOYO logo

Sudac Janny Sikazwe sudio je završetak utakmice Malija i Tunisa trinaest sekundi prije isteka regularnih 90 minuta susreta. Odluka je izazvala burne reakcije Tunisa, a Sikazwe tvrdi da je sudio kraj jer bi dobio srčani udar da se utakmica nastavila.

Zambijac je najprije sudio kraj utakmice pet minuta prije završetka, što je izvazvalo šok i nevjericu na klupi Tunisa. Utakmica je nastavljena, a Sikazwe je ponovno sudio kraj utakmice, ovaj put trinaest sekundi prije isteka vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On se brani da je utakmicu završio jer bi mu pozlilo, a zahvaljuje Bogu što mu je signalizirao vrijeme za kraj.

"Vidio sam ljude kako odlaze na dužnost izvan države i vrate se u lijesu. Imao sam sreće što nisam završio u komi, bila bi veoma drugačija priča," kaže Sikazwe i pojašnjava...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Doktori su mi rekli da mi se tijelo ne hladi. Skoro je bilo vrijeme prije nego što bi mi tijelo otišlo u komu, to bi bio kraj. Mislim da mi je Bog rekao da završim utakmicu. Spasio me."

Sikazwe: "Sve je bilo tako vruće"

Sikazwe je bio suočen s oštrim reakcijama iz Tuniskog stožera i njihovih igrača. Organizatori AFCON-a naredili su nastavak utakmice, ali Tunis se nije vratio na teren i Mali je proglašen pobjednikom. 

Sudac objašnjava da su uvjeti za utakmicu bili ekstremni. Temperatura je iznosila preko 30 stupnjeva, a kaže da je vlaga bila tako visoka da nije mogao ni piti vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrijeme je bilo tako vruće, a vlaga zraka je bila oko 85 posto. Nakon zagrijavanja osjetio sam da su uvjeti nešto drugo. Pokušali smo piti vodu, ali niste mogli osjetiti vodu niz grlo - ništa."

"Mi suci vjerujemo da smo vojnici i odlazimo u bitku. Sve što sam stavljao na sebe bilo je tako vruće. Čak i komunikacijska oprema, htio sam ju baciti. Bila je tako vruća," rekao je Sikazwe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo