legenda zaključila / 'Nogomet ide u lošem smjeru zbog silnih milijuna'

Image
Foto: PIXSELL

Jedan od najlegendarnijih trenera svih vremena, vremešni Sir Alex Ferguson, progovorio je o promjenama u nogometu koje je zamijetio tijekom svoje 37 godina duge karijere na klupama nogometnih klubova.

15.2.2012.
12:09
PIXSELL
VOYO logo

Menadžer Manchester UnitedaSir Alex Ferguson za Fifa.com je progovorio o promjenama u nogometu, Crvenim vragovima, ali i o svom najdražem trenutku u karijeri.

Tijekom 37 godina trenerske karijere, od čega 25 na klupi Uniteda, Sir Alex je naglasio kako se omiljeni europski sport promijenio iz korijena.

"Kada sam počinjao prije 37 godina nije uopće bilo menadžera – možete li si to zamisliti? Promjene su bile neizbježne, ali su neke stvari oko financija u nogometu prešle granicu i čini mi se da to nije baš dobro za razvoj nogometa", rekao je.

Također je dodao kako milijuni koji se vrte imaju i pozitivnu stranu.

"To je donijelo velike kvalitativne pomake. Danas se utakmice igraju u idealnim uvjetima, nema više loših travnjaka, a da ne pričam o napretku znanstvenih dostignuća i saznanja o sportu. Sve skupa je rezultiralo drastičnim ubrzanjem igre, a to je uzročno-posljedično dovelo do više ozljeda", zaključio je iskusni Fergie.

Iako je sa svojim Manchester Unitedom postigao tisuće i tisuće pobjeda te osvojio na desetke trofeja, ipak onaj najdraži trenutak mu je bio osvajanje Lige prvaka protiv Bayerna 1999. godine.

"Klub je prije toga zadnji puta bio europski prvak 1968. godine i prošlo je puno vremena, a uz to slavili smo u nevjerojatnom preokretu i velikoj utakmici", objasnio je 71-godišnjak, koji na klupi Vragova namjerava ostati sve dok mu zdravlje bude dopuštalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike