OTKAZ NAKON 23 GODINE / Njemu Vlatko Marković nije ni do koljena

Image
Foto: Wikipedia

Ricardo Teixera dao je ostavku na mjesto predsjednika Brazilskoga nogometnog saveza nakon čak 23 godine na "vlasti".

12.3.2012.
18:07
Wikipedia
VOYO logo

Predsjednik Brazilskoga nogometnoga saveza Ricardo Teixeira u ponedjeljak je dao ostavku na dužnost koju je obnašao više od 23 godine.

Teixeira (64) je dao ostavku pritisnut brojnim aferama u brazilskome nogometu, pogotovu korupcionaškim u kojim se i on osobno spominje kao jedan od glavnih aktera, ali i zbog zdravstvenih razloga jer je prije nekoliko dana priznao da će na duže vrijeme biti odsutan zbog zdravstvenih teškoća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlazim s osjećajem nezavršena posla, iako sam u svoju misiju uložio i svoje zdravlje. U Brazilu nogomet povezujem s dvije osnovne postavke - talent i neorganiziranost. Kada Brazil pobjeđuje onda se slavi talent, a kada gubi kriva je neorganiziranost i tada se uvijek optuživalo samo mene", kazao je Teixeira.

Teixeira je, uz mjesto predsjednika Saveza, otišao i s dužnosti šefa Organizacijskog odbora Svjetskoga nogometnoga prvenstva u Brazilu 2014., što je posebno zabrinulo čelnike FIFA-e. Novi glavni operativac SP 2014 bit će bivši guverner države Sao Paulo Jose Maria Marin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković svoju dužnost obnaša od 1988. godine, a u nedjelju je potvrdio kako planira otići nakon EURA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo