ČARLI I SLUŽBENI APOTEKAR / Njemačka legenda: Ćorluka? Doveli smo velikog igrača!

Image
Foto: PIXSELL

Reprezentativni branič Vedran Ćorluka i službeno je postao član bundesligaša Bayer Leverkusena.

31.1.2012.
17:21
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometni reprezentativac i dosadašnji član Tottenhama Vedran Ćorluka (25) od danas je i službeno član njemačkog bundesligaša Bayer Leverkusena. Ćorluka je prošao liječnički pregled i do ljeta će braniti boje "Apotekara" koji će na koncu sezone imati i mogućnost otkupa njegova ugovora.

"Drago mi je što ću karijeru nastaviti u Bayeru. To je odličan klub koji igra u Ligi prvaka i silno sam motiviran za novi početak," kazao je branič 'vatrenih', te dodao: "U Bayeru su bili iznimno korektni, naporno su radili kako bi ostvarili ovaj transfer. Mnogi Hrvati su igrali za ovaj klub i čuo sam mnoge dobre stvari."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od hrvatskih nogometaša za Bayer Leverkusen su igrali Niko i Robert Kovač, Zoran Mamić, Boris Živković i Marko Babić, a njihov član je i Zvonko Pamić koji je na posudbi u Duisburgu.

Zadovoljstvo obavljenim transferom nije skrivao niti izvršni direktor Bayera Wolfgang Holzhauser. "Doveli smo sjajnog igrača i velikog profesionalca. Siguran sam kako će Ćorluka biti pravo pojačanje. Sportski direktor Rudi Voeller je poručio: "Ćorluka je iskusan igrač koji može igrati na više pozicija. Odigrao je 52 utakmice za hrvatsku reprezentaciju, a to puno govori."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorluka je bio član Spursa od 2008. godine i u dresu londonskog kluba upisao je 90 nastupa. Dolaskom mladog Kylea Walkera izgubio je mjesto u momčadi i u godini kada je Europsko prvenstvo odlučio se na prelazak u Bundesligu kako bi što spremniji dočekao EP. Prije Tottenhama jednu sezonu je igrao za Manchester City.

Leverkusen se trenutačno nalazi na šestom mjestu Bundeslige s 30 bodova, deset manje od vodeće trojke Bayerna, Borussije Dortmund i Schalkea. Ćorluka bi u novom klubu mogao debitirati već u subotu protiv Stuttgarta, a uskoro ga očekuje i ogled protiv Barcelone u osmini finala Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo