PREMIERSHIP NAJVIŠE DAJE / Njemačka, Italija i Engleska bez "stranaca" na SP-u

Image
Foto: PIXSELL

S druge strane, Nigerija ima sve igrače koji igraju u klubovima izvan domovine. Barcelona daje najviše reprezentativaca, a Premiership nogometaša.

8.6.2010.
17:05
PIXSELL
VOYO logo

Za Svjetskom prvenstvo u Južnoj Africi prijavljeno je 736 nogometaša od kojih čak 447 ne igra u svojoj domovini. Od 32 reprezentacije koliko će ih nastupiti na World Cupu samo su Njemačka, Italija i Engleska bez igrača iz stranih liga. Po jednog igrača koji igra izvan domovine imaju Španjolska i Sjeverna Koreja.

 Najviše "stranaca" ima Nigerija, svi prijavljeni igrači (23) igraju u klubovima izvan Nigerije. Obala Bjelokosti i Kamerun imaju po 22 igrača izvan domaće lige, a zatim slijede Slovenija, Australija, Srbija, Slovačka i Urugvaja koji među prijavljenim igračima imaju po trojicu igrača iz domaće lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od klubova najviše predstavnika na SP-u imat će Barcelona i Chelsea, po 13, Liverpool ima 12 igrača u Južnoj Africi, a Bayern 11. Po 10 imaju Inter, Real Madrid, Arsenal i Panathinaikos, a po devet Juventus, Ajax i Wolfsburg.

 Od 736 prijavljenih nogometaša najviše ih igra u engleskim klubovima, 96, u Njemačkoj igra 61, a u Italiji 57 nogometaša. Liga s najviše igrača na SP-u bit će Premiership - sa 119 igrača, a zatim slijede Bundesliga (84) i Serie A (80).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike