Prema napisima La Stampe, Ronaldo je već možda pronašao novi klub

Sve je izglednije da će slavni portugalski nogometaš i nekada najbolji igrač svijeta, Cristiano Ronaldo, ovoga ljeta promijeniti klub. Juventus je zaposlio na mjesto trenera Massimiliana Allegrija, a ovaj je odlučio odmah po dolasku obaviti veliku čistku.

Prema tvrdnjama talijanskih medija, Allegri si nije ostao baš u dobrim odnosima još iz svog prošlog mandata i zbog toga će jedan od prvih poteza u novom mandatu biti transferiranje Cristiana Ronalda.

Prema napisima La Stampe, Ronaldo je već možda pronašao novi klub, odnosno, pokušat će ga vrbovati Jose Mourinho. Naime, Mourinho je u vrlo dobrim odnosima s Ronaldom i ovo ljeto ima zadatak osnažiti Romu i opremiti je za napad na vrh Serie A, a Ronaldo bi bio idealno pojačanje i za momčad i za jačanje Romina brenda u svijetu.

Ronaldu je, kako tvrde talijanski mediji, u interesu ostati na Apeninima jer postoje porezne olakšice za strance, a njegova godišnja plaća je u ovom trenutku oko 31 milijun eura. Dakako, ako bi prelazio u Romu morao bi pristati na puno manju plaću, ali Rimljani vjerojatno računaju da će ga Mourinhno nekako nagovoriti na suradnju.

Ono što bi Romi mogla biti otegotna okolnost jest činjenica da će sljedeću sezonu igrati u Konferencijskoj ligi, a Ronaldu je ipak cilj igrati Ligu prvaka.