PIROVA POBJEDA REALA / Nijemci preživjeli pakao u Madridu: Borussia prvi finalist!

Image
Foto: AP

U uzvratnom susretu polufinala nogometne Lige prvaka Real Madrid je na Santiago Bernabeu pobijedio Borussiju Dortmund 2:0, no njemački sastav je izborio finale jer je u prvom susretu slavio 4:1.

30.4.2013.
22:38
AP
VOYO logo

MADRID - Dortmundska Borussia prošla je u finale Lige prvaka nakon što Real na Bernabeu nije uspio dostići zaostatak 1:4 iz prvog dvoboja. Real je ispao jer nije uspio u prvih 15-tak minuta postići zgoditak iz izglednih prilika, a Španjolci su imali previše poptuno neraspoloženih igrača, uključujući najveću zvijezdu Ronalda, koji je odigrao valjda najgoru utakmicu u dresu Reala.

"Kraljevski klub" je na silu uspio u završnici postići dva zgoditka, ali ne i treći, dok se Borussia ipak izvukla nakon što su u drugom dijelu Lewandowski i Gundogan iz čistih prilika propustili i prije završnice utakmice osigurati prolaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je počela očekivanim pritiskom Reala, koji je već nakon deset minuta propustio dvije velike prilike. Prvo je Higuain u situaciji kada je bio sam ispred vratara pogodio Weidenfellera u nogu, a samo nekoliko minuta kasnije u sličnoj prilici Özil puca pored vrata.

U 13. minuti je igru zbog ozljede napustio Götze, a u 15. minuti dva najveća strijelca su zapucala skoro identične prilike. U prvoj velikoj šansi gostiju Lewandowski s pet metara pogađa vratara Reala, a samo nekoliko sekundi kasnije u identičnoj prilici Ronaldov šut također završava u prsima vratara Borussie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Lewandowski s pet metara strahovitim udarcem pogađa gredu, a u 61. minuti Gundogan je promašio nemoguće s tri metra. Borussiji se to silno promašivanje osvetilo u zadnjih sedam minuta.

U 83. minuti Özil je proigrao Benzemu, koji konačno pogađa njemačku mrežu, a u 88. minuti Ramos je nakon velike gužve jakim udarcem povisio na 2:0. Do kraja ipak nije bilo drame, pa je Real "Pirovom pobjedom" ispao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac LukaModrić odigrao je svih 90 minuta i bio je jedan od najboljih igrača 'Kraljevskog kluba'.

Image
Foto: PIXSELL

Borussija Dortmund je izborila plasman u svoje drugo finale, nakon što je 1997. godine osvojila naslov prvaka Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Španjolce će biti mala utjeha da je Realu ovo bilo već 24. polufinale Kupa i Lige prvaka što nije uspjelo niti jedno klubu, a Real je rekorder i sa devet europskih naslova prvaka.

Borussija će u finalu igrati protiv boljeg iz sutrašnjeg ogleda Barcelone i Bayerna na Camp Nou. Bayern je u prvom susretu u Munchenu slavio 4:0 i jednom nogom je u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo