ZBOGOM, JUŽNA AFRIKO / Ni pobjeda u Astani nije bila dovoljna

Image

Hrvatska po prvi puta od senzacionalnog trećeg mjesta u Francuskoj neće sudjelovati na svjetskom prvenstvu u nogometu. Ukrajina je pobijedila Andoru 6-0, tako da 2-1 protiv Kazahstana nije bilo dovoljno.

14.10.2009.
17:29
VOYO logo

I posljednja slamka nade da bi se hrvatska nogometna reprezentacija mogla probiti u dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo nestala je u srijedu velikom pobjedom Ukrajine nad slabašnom Andorom. Nakon prvog poluvremena, tijekom kojeg je u mrežu Andore doletjela tek Ševčenkova lopta, kakva-takva nada je još postojala, no Ukrajinci su se u drugom poluvremenu raspucali te su, uz pomoć jednog andorskog autogola, slavili s velikih 6-0.

Hrvatska je reprezentacija u Astani u desetoj minuti susreta protiv Kazahstana povela zgoditkom Ognjena Vukojevića. No, vodstvo 1-0 bilo je aktualno tek 15-ak minuta, nakon čega je do izjednačenja doveo Kižničenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je uslijedila duga igra živaca, tijekom koje je Bilićeva momčad imala velik broj neuspjelih pokušaja ponovnog preuzimanja vodstva. Utješnih 2-1 u konačnici je tek u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena uspio postići Niko Kranjčar.

Hrvatska je na svjetskim nogometnim prvenstvima kao neovisna država sudjelovala od nezaboravnog Mundijala u Francuskoj, na kojem su "vatreni" pod vodstvom Ćire Blaževića osvojili treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo