BURNA VEČER NA NBA PARKETIMA / Netsi i treći put ove sezone slavili u gradskom derbiju

Image
Foto: AP

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović u pobjedi svoje momčadi sudjelovao je s osam koševa i dva skoka za 30 minuta provedenih na parketu.

7.2.2015.
11:07
AP
VOYO logo

Košarkaši Brooklyn Netsa i u trećoj su ovosezonskoj utakmici svladali gradske rivale New York Knickse, ovoga puta u svojoj dvorani sa 92-88, te sada drže osmo mjesto u Istočnoj konferenciji NBA lige, posljednje koje vodi u doigravanje, a hrvatski reprezentativac BojanBogdanović u pobjedi svoje momčadi sudjelovao je s osam koševa i dva skoka za 30 minuta provedenih na parketu.

Bogdanović je do učinka od osam poena stigao uz šut iz igre 2-6 promašivši oba pokušaja za tricu, ali je pogodio sva četiri slobodna bacanja. Pobjednički koš postigao je JarrettJack koji je zabio tricu za 90-86 14 sekundi prije kraja. Najučinkovitiji u redovima Netsa, koji su sada na omjeru pobjeda i poraza 21-28, bili su BrookLopez (22, 9 skokova) i Jack (20, 8 asistencija), dok je CarmeloAnthony (21) bio prvi strijelac Knicksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indiana Pacersi prekinuli su niz od 12 pobjeda Cleveland Cavaliersa svladavši ih na svom terenu sa 103-99. Cavsi su se 13 sekundi prije kraja dvoboja primakli na 99-96, ali GeorgeHill je u preostalom vremenu pogodio sva četiri slobodna bacanja i tako zadržao prednost na strani Pacersa. CJ Miles (26) i DavidWest (20, 13 skokova) bili su najbolji kod Pacersa, a Kyrie Irving (29) i LeBronJames (25) kod Cavsa. Hrvatski reprezentativac u sastavu Pacersa DamjanRudež na parketu je proveo tek osam minuta, ali u to je vrijeme postigao dvije trice uz šut 2-3 izvan linije za tri poena za svojih šest koševa.

Veliki derbi odigran je u Atlanti gdje su Hawksi kao vodeća momčad Istoka dočekali Golden State Warriorse koji se nalaze na vrhu Zapada. Susret je bio iznimno kvalitetan i zanimljiv, a na kraju su slavili domaći sa 124-116 i time preuzeli prvo mjesto u čitavoj ligi. Atlanta je sada na omjeru 42-9, a Golden State na 39-9. JeffTeague (23), PaulMillsap (21) i AlHorford (12, 14 skokova) istaknuli su se kod Hawksa, a KlayThompson (29), StephenCurry (26) i DraymondGreen (12, 20 skokova) kod Warriorsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U "reprizi" prošlogodišnjeg finala San Antonio Spursi su lakoćom sa 98-85 svladali oslabljeni Miami Heat za koji nisu nastupili DwyaneWade i HassanWhiteside. KawhiLeonard (24) i TonyParker (21) osigurali su još jednu pobjedu za prvake, dok su kod gostiju, koji se sada nalaze izvan pozicija koje vode u doigravanje, najbolji bili TylerJohnson (18) i LuolDeng (17).

Vodeći sastav skupine Atlantic i druga momčad Istoka Toronto Raptorsi na svom su terenu nadigrali Los Angeles Clipperse sa 123-107 nanijevši gostima treći uzastopni poraz. Gosti su bolje krenuli u susret, te su u drugoj četvrtini imali i 20 poena prednosti, ali u nastavku je proradio napad domaćih kojega su predvodili DeMarDeRozan (24, 9 skokova, 8 asistencija) i Kyle Lowry (21). Clipperse novog neuspjeha nisu uspjeli spasiti BlakeGriffin (26, 6 skokova, 9 asistencija) i ChrisPaul (22, 6 skokova, 9 asistencija).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznenađenje večeri dogodilo se u Minnesoti gdje su domaći Timberwolvesi, dosada najlošija momčad lige, svladali Memphis Grizzliese, koji drže drugo mjesto na Zapadu. Junak pobjede bio je RickyRubio koji je postigao osam koševa u zadnje dvije minute, uključujući i oba slobodna bacanja 10 sekundi prije kraja za konačnih 90-89, u 10-2 seriji domaćih. Prethodno je Rubio ubacio i dvije trice kojima je istopio prednost Grizzliesa koji su vrlo loše odigrali posljednji napad kada je MikeConley izgubio loptu. AndrewWiggins (18) i Ricky Rubio (17) predvodili su Wolvese, a JeffGreen (15), MarcGasol (15) i MikeConley (15) Grizzliese kojima je prekinut niz od osam pobjeda zaredom.

Izuzetno zanimljivo bilo je u Oklahoma Cityju gdje je domaći Thunder ugostio izravnog konkurenta za plasman u doigravanje New Orleans Pelicanse, a na koncu su sretniji bili gosti koji su do 116-113 pobjede stigli tricom AnthonyjaDavisa s istekom vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U momčad Thundera vratio se KevinDurant koji je propustio posljednja četiri dvoboja zbog ozljede palca lijeve noge, ali upravo je on bio jedan od tragičara susreta. Naime, kod vodstva Pelicansa 111-110 Durant je u posljednjih 10 sekundi promašio dva šuta za dvicu, da bi potom Davis 2.8 sekundi prije kraja pogodio oba slobodna bacanja za 113-110. Potom je RussellWestbrook 1.2 sekunde prije isteka vremena dobio tri slobodna bacanja zbog prekršaja Pondextera i pogodio sva tri za 113-113, ali posljednju je riječ ipak imao sjajni Davis koji je preko ruke Duranta zabio pobjedničku tricu.

Davis je susret okončao sa 41 košem i 10 skokova, a sjajnog je suradnika imao u TyrekeuEvansu koji je ostvario "triple-double" (22 poena, 10 skokova, 16 asistencija), dok je nadomak "triple-doublea" kod domaćih bio Westbrook (48 pogodfaka, 11 asistencija, 9 skokova). Durant je u svom povratničkom nastupu stao na 27 ubačaja. Pelicansi su i dalje deveti na Zapadu s omjerom 27-23, dok je Thunder 10. sa 25-25. Osmo mjesto, posljednje koje vodi u doigravanje, drže Phoenix Sunsi sa 29-23.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo