MEĐU UHIĆENIMA NAKON BRUTALNE TUČNJAVE U BEOGRADU I HRVATI: / Net.hr doznaje tko je teško ozlijeđeni Splićanin

Image
Foto: AFP

Splićanin Ante Firić (26) teško je ozlijeđen u tučnjavi koja je u srijedu izbila u Beogradu za vrijeme utakmice Partizana i Crvene zvezde, ali je njegovo stanje stabilno.

14.12.2017.
13:19
AFP
VOYO logo

U pojedinim srpskim medijima pojavila se informacija kako je Splićanin Ante Firić (26) teško ozlijeđen u tučnjavi koja je u srijedu izbila u Beogradu za vrijeme utakmice Partizana i Crvene zvezde i kako se u bolnici bori za život, nakon što je u huliganskom sukobu zadobio ubodnu ranu nožem u predjelu leđa, a ima i hematom na mozgu. Da među uhićenima nakon incidenata ima i hrvatskih državljanina, javlja i srpski Blic.

SRPSKI TABLOID TVRDI: ‘Evo dokaz da su Hrvati izazvali brutalnu tučnjavu Grobara’

Navodno je riječ o šestorici hrvatskih državljana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozlijeđeni Splićanin je stabilno

Provjerili smo istinitost medijskih napisa i neslužbeno doznali kako je jedan od trojice hospitaliziranih navijača i spomenuti Splićanin. Njegovo je trenutačno stanje - stabilno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz beogradske bolnice za Net.hr su dali detaljnije informacije o njegovu stanju:

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

VELIKI SUKOB DELIJA I GROBARA: Večiti derbi obilježio je krvavi sukob dvaju navijačkih skupina

Image

VELIKI SUKOB DELIJA I GROBARA: Večiti derbi obilježio je krvavi sukob dvaju navijačkih skupina

"Imamo tri pacijenta koja su primljena kod nas i trenutačno je njihovo stanje stabilno. Niti jedan od navijača nije bio reanimiran i nitko nije bio u smrtnoj opasnosti. Pacijenti su trenutačno smješteni na odjelu za neurokirurgiju VMA, daljnja opservacija je u tijeku i možemo potvrditi da je jedan od zaprimljenih Splićanin Ante Firić. On nije zadobio nikakve ubode nožem u leđa, nego ima kontuziju glave, nagnječenje mozga i ozljedu šake."

Otprije poznat policiji

Ante Firić već je poznat hrvatskoj javnosti jer je završio u istražnom zatvoru zbog sumnje da je bio dio grupe koja je pretukla poznatog hvarskog ugostitelja Franu Žuvelu. Kako doznaje Slobodna Dalmacija, Firić nije bio jedini Hrvat koji je sudjelovao u sukobu, jedan od ozlijeđenih je i Damir Tovarović, koji je, inače, 2011. osvojio broncu u superteškoj kategoriji na Svjetskom prvenstvu u kickboxing disciplinama u Irskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, jučer su se za vrijeme utakmice sukobile dvije frakcije navijača Partizana, Alcatraz i Zabranjeni. Pripadnici Zabranjenih pokušali su preuzeti južnu tribinu, ali brojčano nadmoćni pripadnici Alcatraza uhvatili su ih i pretukli, a neke od njih su navodno i ozlijedili bakljama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na jednoj od videosnimci koja se pojavila nakon krvavog okršaja može se čuti kako pripadnik tamošnje policije pita jednog od huligana odakle je, a ovaj odgovara iz Splita. Taj dio možete čuti na snimci nakon minute i 10 sekundi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo