NAVIJAČI KOJI SU NAPALI ZVEZDAŠE PUŠTENI NA SLOBODU: / Srpski vaterpolisti poslali posebnu poruku hrvatskim huliganima

Image
Foto: Screenshot/Slobodna Dalmacija

Dva mjeseca nakon privođenja, na slobodu su pušteni navijači koji su napali srpske vaterpoliste u Splitu

10.4.2019.
15:53
Screenshot/Slobodna Dalmacija
VOYO logo

Dva mjeseca nakon što su uhićeni zbog napada na vaterpoliste beogradske Crvene zvezde na splitskoj rivi, dvojica navijača puštena su i branit će se sa slobode. Jure G. i Mirko Ć. napali su pripadnike srpskog vaterpolskog kluba koji su u Splitu gostovali.

Umjesto zatvora određene su im mjere opreza i to javljanje dva puta tjedno, petkom i ponedjeljkom, u nadležnu policijsku postaju. ŽDO Split je, podsjetimo, dva dana nakon napada otvorilo istragu protiv četiri mladića, od kojih su dvojica zbog opasnosti od ponavljanja djela završila u istražnom zatvoru, zbog osnovane sumnje da su počinili razbojništvo i pokušali trojici vaterpolista - Aleksandru Kralju, Milošu Maksimoviću i Dušanu Vasiću, nanijeti teške tjelesne ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Uopće ne želimo stvarati nikakvu zlu krv'

"Mi se bavimo sportom i uopće ne želimo stvarati nikakvu zlu krv, prošlo je tako kako je prošlo, srećom nije bilo ozbiljnijih posljedica. Ostala je ta gorka mrlja poniženja koje je doživio Kralj, ali mi smo stavili točku na I i odlučili smo da se nastavimo boriti na sportskom terenu i da se tamo dokazujemo", poručili su za Slobodnu Dalmaciju iz srpskog kluba.

"Isto tako, odlučni smo da ne dopustimo da se takvo poniženje dogodi bilo kojem hrvatskom sportašu kojemu mi budemo domaćini. A s tim što je bilo neka se bave drugi, obitelji tih mladića i društvo, a ne mi", potvrdio je za Slobodnu u telefonskom razgovoru tajnik VK "Crvena zvezda" Igor Milojević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo