OPTUŽBE VLADAJUĆIH /

'Navijači Barce štete ugledu Španjolske'

Image
Foto: AP

Navijači Barcelone su na stadionu Camp Nou uz pomoć kartona žute i crvene boje napravili veliku katalonsku zastavu, a kada je semafor pokazao vrijeme 17 minuta i 14 sekundi, stadionom se zaorilo 'nezavisnost, nezavisnost'.

9.10.2012.
10:32
AP
VOYO logo

MADRID - Španjolski ministar vanjskih poslova Jose Manuel Garcia-Margallo poručio je kako su navijači Barcelone svojim ponašanjem za vrijeme derbija protiv Real Madrida pokazali kako ne postoji nacionalno jedinstvo u trenucima ekonomske krize koja trese tu zemlju.

"Pokazati nejedinstvo u ovakvom vremenu. To zaista stvara i šalje ružnu sliku o našoj zemlji," poručio je Margallo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači Barcelone su na stadionu Camp Nou uz pomoć kartona žute i crvene boje napravili veliku katalonsku zastavu, a kada je semafor pokazao vrijeme 17 minuta i 14 sekundi, stadionom se zaorilo 'nezavisnost, nezavisnost'. Simbolika leži u tome što je 1714. godine Katalonija izgubila nezavisnost i pala pod vlast kralja u Madridu.

Stanovnici Katalonije će 25. studenoga izaći na prijevremene izbore za regionalni parlament. Nacionalistička stranka CiU je već najavila da će u slučaju pobjede provesti referendum o odcjepljenju od Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski premijer MarianoRajoy pozvao je u više navrata na jedinstvo s obzirom na financijsku krizu u zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo