SKORO GA UBIO / Navijač palicom po glavi mlatio hokejaša

Huligan je nekako preskočio zaštitno staklo, probio se do igrača, zgrabio je palicu i njome počeo udarati gostujućeg golmana po glavi. Skoro ga je ubio.

15.3.2010.
18:25
VOYO logo

MOSKVA - Na samom kraju prve trećine susreta ruskih hokejaških klubova Avtomobilist Jekaterinburg i Salavat Julajev Ufa, održanog u nedjelju, jedan od navijača Jekaterinburga uspio je preskočiti zaštitno staklo i tako se probiti do igrača, zgrabio je palicu i golmana Ufe Vitalija Koljesnika nekoliko puta mlatnuo po glavi.

"Još sam dobro i prošao", rekao je kasnije Koljesnik, koji je zaradio veliku posjekotinu na glavi. "Liječnici su mi rekli da me udario samo centimetar ili dva dalje, ostao bih paraliziran, a možda bih i umro", dodao je 30-godišnjak, koji je prije nekoliko godina igrao i u američkom NHL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moji igrači su u potpunosti izgubili volju za igrom, a dečki koji su u klub došli iz drugih zemalja doslovno su bili u strahu za svoje živote. Ipak, odlučio sam da trebamo završiti ovu utakmicu", izjavio je trener Ufe Igor Zaharkin. Njegov je tim izgubio 4-3.

Već sutradan dva su se kluba ponovno susrela, ali Ufa je ovoga puta pregazila jekaterinburg s čak 8-1 i tako prošla u polufinale lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je agresivnog navijača uhapsila i protiv njega podnijela prijavu, a hokejaški je savez Jekaterinburgu odrezao milijun rubalja (oko 175.000 kuna) globe zbog loših sigurnosnih mjera.

Snimku incidenta pogledajte u videoprilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo