STRAVIČNE ISPOVIJESTI / 'Napali su nas mačetama i bacali s tribina'

Image
Foto: AP

Nakon krvoprolića na utakmici u Port Saidu, Egipćani glavnog krivca vide u Vojnom vijeću te zahtijevaju smaknuće ministra unutarnjih poslova Mohameda Husseina Tantawija. POGLEDAJTE slike neviđenog kaosa!

2.2.2012.
13:59
AP
VOYO logo

"Napali su nas mačetama i noževima, a neke od nas su bacili s četvrtog kata tribina", opisao je jedan egipatski navijač horor koji je proživio nakon utakmice egiptaskog prvenstva u srijedu u kojoj su poginule 74 osobe.

Tragedija se dogodila kada su navijači domaće momčadi nakon odsviranog kraja utakmice pohrlili na teren, napadajući svakoga tko im se našao na putu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozlijeđeno je više od tisuću navijača, a egipatski građani traže svrgavanja vojne vlasti, koja nije učinila ništa kako bi spriječila najgore krvoproliće u toj državi od pada Hosnija Mubaraka.

Oglasio se i ministar unutarnjih poslova Mohamed Hussein Tantawi, koji je proglasio trodnevnu žalost u državi.

"Duboko žalujem zbog tragedije koja se dogodila u Port Saidu. Želim izraziti sućut svim obiteljima koje su u krvoproliću izgubile svoje najbliže", izjavio je u telefonskom razgovoru za jednu lokalnu televiziju.

Ljutiti političari prebacili su krivnju na vojno vijeće, koje optužuju da nije ni pokušalo spriječiti nerede.

"Događaji u Port Saidu su planirani i predstavljaju poruku ostataka bivšeg režima. Tragedija je rezultat nemara i nedostatak vojske i policije, a ti koji upravljaju državom trebaju preuzeti odgovornost. Postoje ljudi koji namjerno žele da Egipat potone u kaos te čine sve kako bi spriječili miran prijelaz vlasti", poručili su iz Parlamenta.

Eskalacija nasilja po cijelom Egiptu nastavila se i na utakmici između Zamaleka i Ismailyja u Kairu. Nakon što je tijekom poluvremena na jednoj tribini izbio požar, igrači su odlučili da neće nastaviti utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo