HRVATSKA STARTALA POBJEDOM / Namučili se za tri boda: Makedonce nokautirao Štimčev džoker!

Image

Štimac je tako spretno i sretno svoj mandat započeo pobjedom u službenoj utakmici, no treba biti oprezan jer igra s Makedonijom neće biti dovoljna protiv jačih protivnika u skupini - Belgije i Srbije.

7.9.2012.
22:01
VOYO logo

ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom je startala u kvalifikacijama za SP u Brazilu svladavši u Maksimiru, već po tradiciji, teškom mukom Makedoniju s 1:0. Dvoboj je odlučila genijalnost trojice hrvatskih napadača - Modrića, Mandžukića i Jelavića, koji su u 69. minuti napravili jednostavnu akciju kojom je slomljen otpor neugodnih Makedonaca. Hrvatska reprezentacija pod izbornikom IgoromŠtimcem nije briljirala, pogotovu u prvom dijelu kada su Makedonci bili bolja i opasnija momčad, ali se pravovremenim izmjenama igra "vatrenih" u drugom dijelu popravila i napadački i obranbeno u tolikoj mjeri da je pobjeda ipak zaslužena.

Štimac je tako spretno i sretno svoj mandat započeo pobjedom u službenoj utakmici, no treba biti oprezan jer igra s Makedonijom neće biti dovoljna protiv jačih protivnika u skupini - Belgije i Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je započela velikom šansom Hrvatske već u 1. minuti, kada je udarac Eduarda glavom u padu završio na vratnici makedonskih vrata. Ipak, nije to bila nikakva najava stalnih napada hrvatske reprezentacije, štoviše, bio je to jedini udarac u okvir "vatrenih" u prvom dijelu, a Makedonci su se brzo snašli i uspostavili ravnotežu u igri, te opasno zaprijetili iz protunapada. U 18. minuti uslijedio je kontakt Pletikose i Pandeva u kazannom prostoru Hrvatske, a makedonski napadač se nakon pada žurno podigao i nastojao doći do lopte, pa je izraelski sudac ostao "nijem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makedonci su sredinom prvog poluvremena imali niz ubačaja s kuta, a iz jednog od njih u 31. minuti Šikov je glavom gađao sami kut gdje je kapetan Srna s gol-linije izbio loptu. U 35. minuti Mandžukić je pokušao glavom, ali njegov udarac odlazi pokraj vratnice, da bi u 41. minuti Pandev skoro "zaledio" Maksimir. Srećom, njegov silovit udarac s 20-tak metara odsjeo je na gredi i odbio se u polje. Makedonci su u prvom poluvrijemu imali više udaraca prema vratima, dok se u igri Štimčeve momčadi itekako osjetila nepovezanost i nemoć u napadu.

U drugom dijelu je umjesto neprimjetnog Rakitića ušao Kranjčar, a odmah je uslijedio veliki pritisak na vrata Bogatinova,no bez izrazite šanse. U 63. minuti je umjesto Eduarda ušao Jelavić i to se konačno Štimcu i našoj reprezentaciji isplatilo u 69. minuti. Modrić je dugom loptom pronašao Mandžukića koji glavom vraća povratnu loptu koju Jelavić u padu glavom sprovodi u mrežu za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 79. minuti loša vijet za Hrvatsku jer je gležanj ozlijedio Ćorluka, koji je nakon jednog skoka ostao ležati na terenu s bolnom grimasom, te je odmah napustio igru. Makedonci u drugom dijelu nisu ozbiljnije zaprijetili Pletikosi, a hrvatski nogometaši su znalački dokraja sačuvali vrijednu pobjedu na startu kvalifikacija.

Sljedeći susret Hrvatska igra u utorak protiv Belgije u Bruxellesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo