Najstrože kazne za izgrednike na derbiju

Prevršili svaku meru

3.11.2013.
13:09
VOYO logo

Komesar za takmičenje Jelen Superlige Srbije Vladimir Bulatović najavio je oštre kazne za Crvenu zvezdu i Partizan zbog dešavanja na 145. 'večitom' derbiju.

Ovo je prevršilo svaku meru. Lično ću zahtevati najstrože kazne, jer ovo ne vodi ničemu. Derbi je uvek bio merilo našeg fudbala, nesto prema čemu su se ostali klubovi ravnali, a u subotu smo imali situaciju da 80 odsto gledalaca prati dešavanja na severnoj i južnoj tribini, umesto utakmicu. Takvim stvarima mora da se stane na put“, rekao je Bulatović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bulatović je dodao da će Zajednica superligaša tražiti od Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije najstrože kazne za izgrednike.

U narednih nekoliko dana videćemo o kakvim kaznama je reč. Disciplinska komisija FSS ima nekoliko kazni, oni će raspravljati, a mi ćemo svakako zahtevati najoštrije sankcije“, poručio je Bulatović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Generalni sekretar Zajednice superligaša Branislav Delić, takođe je najavio oštre kazne.

Ovako ponašanje navijača i izgredi na stadionu moraju da se zaustve. Ovo je u nadležnosti Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, koja će svakako podneti prijavu“, poručio je Delić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fudbaleri Zvezde pobedili su Partizan rezultatom 1:0, a najveći derbi srpskog fudbala obeležili su brojni navijački incidenti, pre i za vreme meča. U tim incidentima teže i lakše je povređeno više osoba, dok su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova priveli 41 osobu.

Oko pola sata pre početka ’večitog’ derbija došlo je do sukoba izmedu dve frakcije navijača Partizana, ’Zabranjenih’ i ’Alkatraza’, a utakmica je u 53. minutu prekinuta pošto su navijači ’crno-belih’ na više mesta na ’jugu’ napravili požar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo