NAJLUĐI RITUAL IKAD: / Ovaj olimpijac prije svake utrke ocu pokaže srednji prst, hoće li tako biti i u Riju?

Image
Foto: Screenshot

O praznovjerju među sportašima ispisane su mnoge stranice u novinama.

6.8.2016.
12:59
Screenshot
VOYO logo

Međutim, priča kanadskog plivača Santa Condorellija zaista je posebna. Prije svakog nastupa on pogledom prema tribinama traži svoga oca Josepha, a kada ga ugleda pokaže mu srednji prst!. Odmah potom otac mu uzvrati istom mjerom.

Kako piše CBC ovaj ritual počeo je kada je Santo imao osam godina. Tada se natjecao i redovito gubio od starijih plivača pa je uskoro postao frustriran te mu je samopouzdanje bilo na rubu. Tako je Joseph došao na neobičnu ideju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moraš nabildati samopouzdanje i svima dati do znanja da se i ti utrkuješ. Svaki put kada imaš trenu pokaži mi srednji prst i ja ću ti uzvratiti", ispričao je Joseph Condorelli. Očekivano, 21-godišnji plivač zbog toga je osim pozornosti upao i u probleme. Jednom prilikom dok se natjecao na juniorskom državnom prvenstvu njegov otac sjedio je ravno iza televizijske kamere tako da je izgledalo da santo srednji prst pokazuje gledateljima. Nakon toga je morao napisati pismo isprike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S vremenom Santo je pokušao ublažiti svoju gestikulaciju tako što srednji prst stavi što bliže svom čelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodna plivačka federacija (FINA) nije pretjerano oduševljenja njegovim ritualom zbog čega on to nastoji prikriti, ali ne odustaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sportaši uvijek imaju neku stvar koju moraju napraviti prije natjecanja. Tako je i sa mnom. Vidjeti reakciju na moj ritual do sada je uvijek bilo zanimljivo. Ne želim razljutiti ljude. Sada ga stavim točno po sredini mog čela. Moj otac mi svaki put uzvrati i na milje vidim da se smije", kazao je Santo, koji će i Riju nastupiti na utrkama 50 i 100 metara slobodnim stilom te u štafeti. Jedan je od kandidata za medalju u utrci na 100 metara jer je na prošlogodišnjem svjetskom prvenstvu bio četvrti dok je bio treći na posljednjem testu pred Igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo